Micii sanitari pot acorda primul ajutor

186
Micii sanitari pot acorda primul ajutor - miciisanitari-1400594524.jpg

Articole de la același autor

Sala Casei de Cultură "I. N. Roman" din Medgidia a găzduit astăzi faza locală a concursului "Micii sanitari", organizat de filiala Constanța a Crucii Roșii, cu sprijinul subfilialei locale și al Primăriei Medgidia. Au participat echipe formate din preșcolari de la grădința nr. 7 - structură a Grădiniței cu program prelungit "Lucian Grigorescu" Medgidia, de la Grădinița "Rița Gărgărița" din Agigea, copii de la Grădinița "Veseliei" din Năvodari, Grădinița "Tic Pitic" din Hârșova și echipa Grădiniței din Vulturu. Activitatea preșcolarilor a fost atent analizată de juriul compus din doamna Luminița Vlădescu – viceprimarul Medgidiei, Carmen Lungu - filiala Crucea Roșie Constanța, Tamara Nechita Crucea Roșie subfiliala Medgidia, Sorina Eftimi - profesor metodist ISJ Constanța–,George Gheordunescu - Comisariatul pentru Societatea civilă și doamna Daniela Daniel, consilier local.
Consursul a constat în mai multe probe menite să testeze cunoașterea regulilor de igienă personală și colectivă, recunoașterea unor instrumente medicale de bază și a metodelor de acordare a primului ajutor, micii sanitari făcând față cu brio tuturor cerințelor, demonstrând că pot da dovadă de responsabilitate în cazul unor incidente în care ar fi nevoiți să acorde primul ajutor. Totodată, ei au arătat că știu cum să își mențină corpul curat și sănătos, printr-o igienă riguroasă și prin alimentație corespunzătoare. În ciuda faptului că toți copiii au fost bine pregătiți și au impresionat în mod plăcut, juriul a fost nevoit să întocmească un clasament și să trimită, conform regulamentului, o singură echipă în faza națională. Câștigătoarea concursului a fost grădinița nr. 7 din Medgidia, iar vicecampioană a fost desemnată echipa din Hârșova, urmată pe locul trei de grădinița din Agigea. Pentru implicarea de care au dat dovadă, toți copiii participanți au fost recompensați cu premii constând în jucării și dulciuri. 
Proiectul "Micii sanitari" a ajuns la cea de-a IX-a ediție și a avut ca scop evaluarea deprinderii de a utiliza cunoștințele însușite în situații reale, cultivarea unei atitudini pozitive și responsabile față de sănătatea proprie și a celor din jur, cultivarea spiritului de echipă și de întrajutorare.    


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5103 secunde