Meseria face diferența! Elevii de clasa a VIII-a, îndemnați spre învățământul profesional

282
Meseria face diferența! Elevii de clasa a VIII-a, îndemnați spre învățământul profesional - meseriafacediferenta1-1581455374.jpg

Articole de la același autor

Elevii de clasa a VIII-a care se pregătesc pentru admiterea la liceu sunt încurajați să aleagă să învețe o meserie, în miile de locuri disponibile în învățământul profesional.

Ministerul Educației și Cercetării a lansat, ieri, o campanie de promovare a școlilor profesionale. Intitulată "Meseria face diferența", campania are drept scop prezentarea celor mai relevante meserii în care se pot forma absolvenții de clasa a VIII-a, dar și avantajele pe care le oferă învățământul profesional și profesional dual.

Săptămânal, reprezentanții Ministerului Educației, împreună cu cei ai Centrului Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic, vor prezenta meseriile care pot face diferența. De asemenea, la nivel județean, vor fi organizate diferite caravane, concursuri școlare de tip "Atelier de creație" sau "Atelier de robotică", precum și vizite ale elevilor din unitățile de învățământ gimnazial la operatorii economici care asigură pregătirea sau practica în învățământul profesional și în cel dual.

"Educația și formarea profesională au un rol fundamental în crearea și dezvoltarea unei societăți bazate pe competențe. Nu putem fi nepăsători la evoluția tehnologică din ultimii ani, deci trebuie să devenim proactivi, să luăm decizii bine fundamentate pentru ca elevii noștri de gimnaziu să-și poată continua studiile urmând un traseu educațional corect", a declarat ministrul Educației, Monica Anisie.

XXX

Reamintim că învățământul dual a fost introdus începând cu anul școlar 2017 - 2018, an în care s-a înregistrat un număr de 2.268 de elevi în prima promoție pentru această formă de organizare a învățământului profesional. Ulterior, interesul elevilor a început să crească, astfel încât, în anul școlar în curs, sunt înscriși în clase duale 12.908 elevi, aproape de două ori mai mulți decât în anul școlar 2018 - 2019.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5547 secunde