"Menajeria de sticlă", pe scena Teatrului de Stat

169

Articole de la același autor

"Menajeria de sticlă", de Tennessee Williams, este piesa care se va juca sâmbătă, 21 aprilie, de la ora 19.00, pe scena Teatrului de Stat din Constanța (TSC). 


Potrivit reprezentanților TSC, piesa este o dramă contemporană în care fiecare personaj este conturat cu măiestrie, având corespondent în biografia autorului. Amanda, mama conservatoare, sudistă, este interpretată de Nina Udrescu. Fiica ei, Laura, interpretată de Lana Moscaliuc, este timidă, neadaptată și fragilă, spre deosebire de pretendentul ei, Jim (Andrei Cantaragiu), un mic slujbaș cu aspirații de lider politic. Fiul, Tom, interpretat de Marian Adochiței, este personajul principal, piesa fiind, de fapt, amintirea lui recurentă. Decorul a fost conceput de Titus Ivan, iar regia este creația tinerei Diana Mititelu, care și-a susținut cu această piesă examenul de licență. 


Duminică, 22 aprilie, tot de la ora 19.00, sunteți invitați la comedia "Desculț în parc" a dramaturgului american Neil Simon, care a împlinit anul trecut 90 de ani. Aceasta este piesa devenită celebră prin ecranizarea din 1967, cu Robert Redford, Jane Fonda și Charles Boyer. 


Pe scena constănțeană, Liviu Manolache este regizorul, dar și interpretul unuia dintre rolurile principale. 


Alături de el, îi veți putea aplauda pe Nina Udrescu, Florina Stănculeț, Tani Ștefu și Gelu Ciobanu, care vă vor arăta că în viață sunt momente în care precauția și sobrietatea trebuie lăsate la o parte, pentru că nimic nu egalează plăcerea de a umbla desculț în parc, fără să-ți pese cine te vede și ce se poate întâmpla. Scenografia spectacolului este concepută de Eugenia Tărășescu Jianu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5588 secunde