Palmaresul Festivalului "Mamaia Copiilor"

Melodia "COPII DE CRISTAL" a primit premiul acordat de HISTRIA GROUP INTERNATIONAL

446

Articole de la același autor

Fiecare ediție a Festivalului Național de Creație și Interpretare "Mamaia Copiilor" oferă șansa participanților, dar și constănțenilor care iau loc în sala Casei de cultură din Constanța să fie părtașii unor emoții greu de descris în cuvinte. Și aceasta pentru că la mijloc sunt suflete de copii, suflete candide care tânjesc după recunoașterea valorii lor, mai ales din cauza muncii care se ascunde în spatele aparițiilor de pe scenă.

După trei seri de concurs în care au dat tot ce aveau mai bun, duminică, 14 iulie, a venit și rândul… răsplatei. Care, așa cum afirma și directorul Festivalului, Liviu Manolache, nu are cum să mulțumească pe toată lumea.

În deschiderea serii de gală, președintele juriului de anul acesta, Smaranda Oțeanu Bunea, a ținut să mulțumească atât directorului festivalului, cât și lui Gheorghe Ungureanu, directorul Casei de cultură, pentru răbdarea de care a dat dovadă. "De asemenea, merită toată recunoștința noastră și Televiziunea Română, care a făcut din acest festival un eveniment de anvergură națională și a adus în casele tuturor românilor vocile de aur ale acestor copii".

Trofeul "Tomis" al Festivalului "Mamaia Copiilor", la secțiunea Interpretare - Grupuri, i-a revenit grupului mare "Voces" din Brăila.

Primul Trofeu "Aurel Manolache", de la secțiunea Creație, i-a fost acordat melodiei "Sam-ba-e", pe muzică și text de Mihai Alexandru.

Trofeul "Aurel Manolache", la secțiunea Interpretare, i-a fost acordat Ilincăi-Maria Băcilă, din Cluj-Napoca, participantă la grupa a IV-a de vârstă 13-15 ani.

Festivalul "Mamaia Copiilor" s-a bucurat și de sprijinul Histria Group International, care a acordat, la secțiunea Creație - adolescenți, premiul II melodiei "Copii de cristal", pe muzica lui Paul Gabriel Turcu și versurile lui George Popovici, în interpretarea Dariei și a lui Rareș Crișan.

De asemenea, la secțiunea interpretare, grupa a II-a de vârstă (7-9 ani), ziarul "Cuget liber" a oferit premiul special lui Gerard Damian Ouatu, din Piatra Neamț.

Iată lista completă a premianților:

CREAȚIE La secțiunea de Creație pentru preșcolari, Premiul I a fost acordat melodiei "Scufița la mall", muzică și versuri Gabriel Băruță, în interpretarea Soniei Cătinean. Premiul II a ajuns la piesa "Rock", muzică și versuri Dan Pavelescu, interpretă fiind Daria-Maria Rotaru, Premiul III a fost atribuit compoziției "Păpușa rock", muzică și versuri Claudiu Bulete, interpretă Iulia-Ștefania Condilă.

La Secțiunea de Creație pentru școlari, Premiul I a fost acordat melodiei "Fetelor", pe muzică și versuri de Adrian Ordean și George Popovici, interpretată de Denisa Snagoveanu, Teodora Popescu și Andreea Eftimie. Premiul II a fost câștigat de piesa "O întâmplare cu o floare", muzică și versuri Sergiu Rudichi, interpretă fiind Alexandra Ungureanu. Premiul III a revenit compoziției "Vreau să rămân copil", pe muzica lui Nicolae Caragia și versurile Danielei Doroftei. Piesa a fost interpretată de Andra-Elena Mihalache.

La secțiunea de Creație pentru adolescenți, Premiul I a fost acordat melodiei "Bun rămas" - muzică și versuri Cristian Faur, interpretă fiind Amalia-Ioana Popa. Premiul II a fost câștigat de piesa "Copiii de cristal", muzica Paul Gabriel Turcu, versuri Lucia Bubulac, interpreți fiind Daria și Raris Crișan. Premiul III a fost câștigat de melodia "Povești adevărate", muzică Dan Dimitriu, versuri George Popovici, interpretă - Yasemin-Maria Koc.

La Secțiunea de Interpretare, Grupa I (4-6 ani) Premiul I a fost acordat interpretei Andreea-Lavinia Aldea, Premiul II l-a câștigat Gabriel Șobachi, Premiul III a fost câștigat de Maria-Ecaterina Ștefan, iar Premiul Special l-a obținut Cristina-Maria Drenea.

INTERPRETARE La Secțiunea de Interpretare, Grupa a II-a (7-9 ani) Premiul I a fost acordat interpretului David Dimonu, Premiul II l-a câștigat Ana Isopescu, Premiul III a fost câștigat de Ana-Maria-Daria Ivan, iar Premiul Special l-a obținut Gerard-Damian Ouatu.

La Secțiunea de Interpretare, Grupa a III-a (10-12 ani) Premiul I a fost acordat interpretului Omar Arnaout, Premiul II l-a câștigat Vanessa-Christina Marzavan, Premiul III a fost câștigat de Alex-Andrei Pîrvu, iar Premiul Special l-a obținut Ana Stănciulescu. La Secțiunea de Interpretare, Grupa a IV-a (13-15 ani) Premiul I a fost acordat interpretului Mihai Teacă, Premiul II l-a câștigat Alexandru-Antonius Cristea, Premiul III a fost câștigat de Daria-Cătălina Crișan, iar Premiul Special l-a obținut Iulia-Andreea Constandin.

La Secțiunea Grupuri, Premiul I a fost acordat Grupului Roli Song, Premiul II l-a câștigat Grupul Trio Arti’s, iar Premiul III a fost câștigat de Sweet K and D. Au fost acordate și Premii Speciale "In memoriam" George Naghi interpreților: Andreea-Iuliana Dinu, Diana Mic și Luca-Adrian Iorgu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Iulie 2013
Stire din Cultură-Educație : Festivalul "Mamaia Copiilor", la final
Pagina a fost generata in 0.5146 secunde