Masă caldă la prânz, pentru preșcolari și elevi

232
Masă caldă la prânz, pentru preșcolari  și elevi - omasacalda-1513181119.jpg
Copiii de grădiniță și elevii din 50 de unități de învățământ preuniversitar din țară, inclusiv din județul Constanța, vor primi la prânz o masă caldă, la școală. Este vorba despre programul-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolari și elevi introdus de Ministerul Educației Naționale, care se va derula în două etape.

Prima etapă a implicat tot 50 de unități școlare. Cele 50 de școli în care se va derula etapa a doua, în anul școlar 2017-2018, au fost selectate astfel încât fiecare județ să aibă cel puțin o unitate de învățământ inclusă în proiect și, totodată, să fie reprezentative din punct de vedere al problemei semnalate (medii geografice izolate sau greu accesibile, medii sociale defavorizate, medii economice cu grad ridicat de pauperitate). De asemenea, s-a ținut cont de infrastructura necesară servirii mesei în școală (dacă există sau nu cantină, dacă există sau nu sală pentru prepararea sau pentru servirea mesei, dacă există sau nu spațiu pentru depozitare). Masa caldă va fi asigurată elevilor și preșcolarilor care participă la activitățile didactice, în limita a 7 lei pe zi pentru fiecare beneficiar.

Autoritățile locale au posibilitatea să suplimenteze finanțarea din venituri proprii. În același timp, autoritățile locale care nu sunt incluse în program pot stabili aplicarea acestuia în școli sau grădinițe, în condițiile asigurării finanțării din venituri proprii.

Produsele alimentare distribuite elevilor și preșcolarilor trebuie să respecte cerințele de conformitate prevăzute în regulamentele europene. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2957 secunde