"Mărturii din Marele Război", la Biblioteca Județeană "I.N. Roman"

194

Articole de la același autor

În perioada 10-31 oc-tombrie, la Biblioteca Județeană "I.N. Roman" poate fi admirată expoziția de documente "Mărturii din Marele Război". Acestea le vor reaminti constănțenilor, de perioada 1914 - 1918, cum a început Primul Război Mondial, cum s-a extins acesta și ce urmări a avut asupra populației din întreaga lume. 


Inițial, acesta era un război local, între Austro-Ungaria și Serbia, dar odată cu implicarea Franței, Marii Britanii, Germaniei și Rusiei, războiul a căpătat o scară continentală. Deci, practic, era imposibil ca războiul să fie limitat spațial. 


La izbucnirea Primului Război Mondial, pe plan intern, România era o țară în care, chiar dacă instituțiile regimului democratic erau prezente, funcționarea organismului statal era departe de standardele occidentale. 


Societatea era dominată de o aristocrație funciară (marii proprietari de terenuri agricole), care își exercita dominația asupra unei mase mari de populație, preponderent rurală și, în covârșitoare măsură, analfabetă.


Cu tot efortul făcut de elitele politice și intelectuale ale țării, în a doua jumătate a secolului XIX, România era încă departe de sincronizare cu Occidentul European.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 23 Octombrie 2013
Stire din Cultură-Educație : Festivitate la Biblioteca "I.N. Roman"
Pagina a fost generata in 0.2744 secunde