Mărțișor Hondrilă, la 75 de ani: "O națiune fără modele și fără educație nu are niciun viitor!"

2772
1
Mărțișor Hondrilă, la 75 de ani:

Articole de la același autor

Ziua de 5 martie este una specială pentru sportul și învățământul constănțean, ziua în care îl sărbătorim pe unul dintre cei mai titrați profesori din istoria învățământului constănțean, antrenorul emerit Mărțișor Hondrilă, colaborator de mare tradiție al ziarului "Cuget Liber".


Aflat la ora actuală în Germania, Mărțișor Hondrilă împlinește astăzi 75 de ani și, deși îl despart circa 2.500 de kilometri de casă, gândul său este tot la prietenii din Constanța. 


"Le transmit tuturor multă sănătate și toate cele bune. Sper ca sportul constănțean să se revigoreze, să fie finanțat și să avem din nou echipe de top. În privința învățământului, spun doar atât: o națiune fără modele și fără educație nu are niciun viitor!", a transmis, prin intermediul ziarului "Cuget Liber", profesorul Mărțișor Hondrilă. 


Acesta va sosi la Constanța în data de 28 martie și va rămâne câteva zile pe litoral. 


XXX 


Mărțișor Hondrilă a obținut gradul didactic I în 1980, profesor evidențiat în 1987, antrenor emerit din 1998, distins cu Medalia de merit 2006. A primit Diploma Gheorghe Lazăr I în 2006 și 2007, dar și multe alte Diplome de excelență, din partea Inspectoratului Școlar Județean Constanța, Clubului Sportiv Farul Constanța, Federației Române de Atletism, Federației Române de Lupte, Federației Române de Baschet, Clubului Sportiv Școlar nr. 1 Constanța, Asociației pentru Tineret Reghin, Liceului cu Program Sportiv Câmpulung Muscel, Liceului "Mircea cel Bătrân" Râmnicu Vâlcea, Colegiului Național "Mircea cel Bătrân" Constanța. 


A fost membru în Birourile Federale ale FR de Baschet, Lupte și Biroul Olimpic (1995-2000), evaluator la concursurile de formare a formatorilor (1996-1999), inspector specialitate educație fizică și sport, ISJ Constanța (1990-2003), inspector general în Ministerul Învățământului (1995-1997). 




Comentează știrea

Elisavvasile
6 martie 2018
Papagalii de pe net....

Sunteți ridicoli....dacă vreți sa l felicit pe un amic bun nu cred ca trebuie sa fac aritmetica,,...idiotilor

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.9292 secunde