Marile capcane ale admiterii la liceu. Elevi cu medii peste 9 trimiși la colegii tehnice

1554
6
Marile capcane ale admiterii la liceu. Elevi cu medii peste 9 trimiși la colegii tehnice - elevicareplatesc-1438188394.jpg

Articole de la același autor

Zilele trecute, s-a consumat și cea de-a doua repartizare computerizată a candidaților rămași nedistribuiți în licee din județul Constanța și care s-a soldat cu mari dezamăgiri, printre cei 39 de elevi repartizați câțiva având neșansa de a ajunge unde nici nu se așteptau.

Din păcate, au existat câteva cazuri în care elevi cu note mari care nu au completat corespunzător opțiunile pe fișele de înscriere s-au trezit acum că vor merge pe 15 septembrie unde nici cu gândul n-au ajuns.

Cu media 9,11 a ajuns la Liceul "C.A. Rosetti"

Spre exemplu, o elevă de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" care ar fi putut ajunge într-un liceu teoretic datorită mediei sale de admitere (8,39) a fost repartizată la Colegiul Tehnic "I.N. Roman". Și elevul de la Școala Gimnazială nr. 1 Pantelimon care a încheiat cu media 9,11 și ar fi putut lua loc în băncile unui liceu de elită a fost repartizat la Liceul Tehnologic "C.A. Rosetti". La fel și în cazul elevilor de la Școala nr. 28 care cu media 8,28 a intrat la Colegiul Tehnic "Tomis" sau de la Școala nr. 29 "Mihai Viteazul" care cu media 8,10 a ajuns la Colegiul "Pontica" ori elevul de la Școala nr. 30 "Gheorghe Țițeica", cu media 8,23 a ajuns la Colegiul Tehnic "Vasile Pârvan".

Am întrebat la Inspectoratul Școlar Județean Constanța dacă există vreo șansă ca acești copii buni să se poată transfera și am primit răspunsul din partea prof. Alina Diana Codreanu, inspector școlar general adjunct: "În metodologie este prevăzută o perioadă de transferuri, dar după primul semestru al anului școlar 2015-2016 și care trebuie să respecte anumite criterii. Zilele acestea, mai precis până pe 30 iulie, Comisia județeană de admitere a Inspectoratului Școlar Județean Constanța se ocupă de rezolvarea situațiilor speciale ivite după cele două etape de repartizare computerizată", a mai adăugat prof. Codreanu. Printre acestea se numără gemenii despărțiți de… medii, apropierea de domiciliu, cazurile medicale dovedite cu documente, dar și recomandările făcute de Direcția Județeană pentru Protecția Copilului.

v v v

Pentru cea de-a treia etapă a re-partizării computerizate, prevăzută pe 3 septembrie au mai rămas 26 de locuri la Colegiul "Pontica", 18 locuri - Colegiul "Tomis", 14 locuri - "Colegiul "Vasile Pârvan", nouă locuri - Liceul "C.A. Rosetti", 24 locuri - Colegiul "Dimitrie Leonida" și 14 locuri - Colegiul "Gheorghe Duca".

Comentează știrea

stelu
30 iulie 2015

> Oportunitate pentru >> oricine! Aceasta >> > oportunitate este unica, rodul muncii unei echipe >> de >> > profesionisti >> > inimosi, gata sa va ofere si dvs o cale de a va >> rotunji >> > veniturile! Va >> > asteptam sa incepeti si sa castigati bani acum, din >> prima >> > luna, in >> > ritmul dvs, fara stres, fara obligatii! Cereti mai >> multe >> > informatii la >> > adresa mea de email: [email protected]

eu
30 iulie 2015
vai steaua

Ia uite ce faimă are Rosetti asta, parcă ar fi ciumat. Domnul director de acolo trebuie să fie mândru. Te mai da și exemplu. Face bine la prestigiu.

alex
30 iulie 2015
transferuri

mancati atata kkt cu conditiile speciale de transfer dupa primur semestru al clasei a IX-a ....de ce nu spuneti clar care sunt ... in fapt se transfera aia cu pile si relatii si bani ...si unii chiar se transfera inainte de inceperea clasei a IX-a la licee pentru care nu au avut medii de admitere ...pe ce motive? ..cu gemenii am inteles ...da cazurile alea medicale care or fi? ...nu au nici pe dracu si sunt transferati

elevei i s-a rupt
30 iulie 2015
hai sa ne intelegem

si n-a completat decat 2-3 optiuni pe fisa de admitere. Daca o completa corect nu ajungea niciodata in situatia asta. Atitudine superficiala si a ei si a parintilor, care nu si-au sacrificat o jumatate de ora sa verifice ce a completat ploada. Apoi bocete mioritice si vai ce tragedie. Acum sa scoata banii si sa cotizeze la transfer vorba lui alex.

Ioan
30 iulie 2015
Terminati cu mascarada

Auzi Pontica ! spune-i frate Agro Palas, sa stim despre ce e vorba. Rosetti ? Zi-i SNC ca asa il stie lumea. Parvan e auto toata ziua, terminati cu prostiile.

parinte
30 iulie 2015
prostie

fiecare ajunge acolo unde vrea sau unde scrie pe foaie...daca nu stie ce scrie atunci sa roage pe cineva.....completarea fiselor s-a facut de parinti, dar unii sunt batuti in cap

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4493 secunde