Marea finală a Festivalului Mamaia Copiilor. Constănțenii, așteptați la Casa de Cultură din Constanța

408
Marea finală a Festivalului Mamaia Copiilor. Constănțenii, așteptați  la Casa de Cultură din Constanța - fondmamaiacopiilorbun39-1500047800.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii și turiștii sunt așteptați să participe la a 17-a ediție a Festivalului Național de Creație și Interpretare "Mamaia Copiilor" – 2017, cel mai mare festival din țară dedicat copiilor, ce se desfășoară în perioada 7-16 iulie, la Casa de Cultură a Sindicatelor Constața.

În acest week-end, va avea loc marea finală a Festivalului, în cadrul căreia vor fi desemnați cei mai talentați mici artiști din România.

Festivalul este structurat în două etape, de calificări și finala, desfășurându-se pe durata celor 10 zile.

Noutatea festivalului este că din acest an se instituie concursul școlilor de canto, care pot participa în festival, la toate cele trei secțiuni, și al căror punctaj, în conformitate cu regulament, oferă posibilitatea de a câștiga trofeul festivalului.

Etapa finală a fost programată în perioada 12-15 iulie, iar Gala festivalului, în care vor fi desemnați câștigătorii trofeului, va avea loc duminică, 16 iulie, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța. Astfel, micile talente au ocazia să se lanseze pe scena din Constanța, pentru a-și construi bazele unei cariere în muzică.

Concurenți de peste hotare, pe scena festivalului

O altă noutate a ediției din acest an este că, la festival, au avut ocazia să se înscrie și concurenți din diasporă și Republica Moldova, de aceea competiția este și mai acerbă. Festivalul "Mamaia Copiilor" cuprinde trei secțiuni: Soliști individuali, Grupuri-școli de canto și Creație.

La prima secțiune sunt incluși concurenți independenți din întreaga țară și din diasporă, dar și reprezentanți ai școlilor de canto, concurenți cu vârste cuprinse între 4 și 17 ani. Secțiunea este structurată pe 5 grupe de vârstă, după cum urmează: grupa 4 - 6 ani; grupa 7 - 9 ani; grupa 10-12 ani; grupa 13-15 ani; grupa 16-17 ani.

Sâmbătă, la etapa finală, concurenții calificați vor prezenta o singură melodie, la alegerea lor.

Duminică, publicul îi va putea aplauda pe laureații festivalului și vor fi încântați de cele mai bune voci din întreaga țară.

În timpuri în care evenimentele culturale cu tradiției sunt din ce în ce mai vitregite, Festivalul "Mamaia Copiilor" reușește, și anul acesta, să încânte publicul cu vocile extraordinare ale unor copii minunați cu poftă de viață.

Așadar, să nu mai stăm pe gânduri, sâmbătă și duminică trebuie să fim cu toții prezenți la eveniment, pentru a-i încuraja pe câștigătorii festivalului, la început de carieră.

v v v

Organizatorii evenimentului sunt Asociația Culturală "Mamaia Copiilor", împreună cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Casa de Cultură a Sindicatelor Constanța, Consiliul Județean Constanța, Primăria Municipiului Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4775 secunde