Mare sărbătoare la Liceul Teoretic "Callatis"

336
Mare sărbătoare la Liceul Teoretic

Articole de la același autor

Deși Ziua minorităților este sărbătorită în data de 18 decembrie, Liceul Teoretic "Callatis" din Mangalia a marcat-o, deja, laolaltă cu Ziua etniei tătare din România, prin activitatea "Armonie interetnică". 


Potrivit directorului instituției de învățământ, prof. Corina Mihalache, la eveniment au participat o mulțime de oaspeți de seamă. Cu acest prilej, copiii de etnie turcă, tătară, lipovenească, rromă, aromână au recitat poezii, au cântat, au dansat. 


"Scopul activității a fost acceptarea, respectarea și aprecierea diversității etnice, lingvistice, religioase și culturale, dar și o ocazie de a îmbogăți conviețuirea noastră la toate vârstele. 


În cadrul evenimentului, au fost prezentate nume de tătari din Mangalia: Gevat Zeadin, o personalitate marcantă a ȋnvățământului dobrogean, profesorii universitari Baubec Agiemin și Iusuf Neuzat, din Albești, care au urmat cursurile școlii din Mangalia, Munip Sali, din Mangalia, fost fotbalist la echipa Farul Constanța, Dogan Sali, care a fost fotbalist la echipa Luceafărul București, Denis Tudor, inventator, care a învățat pe băncile Liceului Teoretic «Callatis» Mangalia", a declarat cadrul didactic. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 16 August 2017
Stire din Cultură-Educație : Liceene pe "tărâmul făgăduinței"!
Pagina a fost generata in 0.3895 secunde