Mândria școlii constănțene. Elevii de 10 ai județului!

4008
Mândria școlii constănțene.  Elevii de 10 ai județului! - mandriaaa-1563294175.jpg

Articole recomandate

Județul Constanța are zeci de copii de nota 10. 24 de absolvenți de clasa a VIII-a au luat note maxime la Evaluarea Națională 2019, la ambele discipline. Nouă dintre ei au intrat apoi la liceu cu 10 curat. Iar 15 absolvenți de liceu au luat bacul cu 10 curat. Sunt copiii cu care se mândrește școala constănțeană și pe care, cu siguranță, îi așteaptă un viitor strălucit.

Au trecut examenele pentru elevi. Unii deja sunt în vacanță, se bucură de realizările din ultimul an de școală și fac planuri pentru următorul. La momente de bilanț, județul Constanța numără 39 de elevi de 10, atât la Evaluarea Națională, cât și la Bacalaureat. Sunt fruntașii care duc numele școlilor și liceelor unde învață mai departe și reprezintă o mândrie pentru județul nostru.

Nouă elevi din județul Constanța au reușit performanța de a intra la liceu cu media 10. Sunt copiii care au avut media 10 în toate clasele de gimnaziu, dar și note maxime la Evaluarea Națională. Alți 15 elevi au obținut media 10 la Evaluarea Națională și au fost repartizați la cele mai bune licee din oraș cu medii de 9.99 și 9.98. De altfel, ei fac parte din cei 55 care fac cinste județului Constanța, obținând medii de admitere peste 9.90.

Cei nouă cu media 10 de admitere sunt: Anca Ioana Andrieș, de la Liceul Teoretic "Traian", Maria Cristina Bărbulescu, de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", Andra Cocea, de la Liceul Teoretic "Ovidius", Andrei Culerda, de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", Ana Ioana Deca, de la Școala Gimnazială "Adrian V. Rădulescu" Murfatlar, Ștefania Iordachi, de la Liceul Teoretic "Ovidius", Andreea Bianca Ștefan, de la Liceul Teoretic "Mihail Kogălniceanu" din localitatea Mihail Kogălniceanu, Miruna Gabriela Țancu, de la Școala Gimnazială nr. 23 "Constantin Brâncoveanu" Constanța, și Alexia Maria Tudorancia, de la Școala Gimnazială "Adrian V. Rădulescu" din Murfatlar.

Lucrări fără greșeală

Au mai avut media 10 la Evaluarea Națională 2019 și elevii Ingrid Memet, de la Școala Gimnazială "Spectrum" Constanța, Robert Ștefan Petcu, de la Liceul Teoretic "Ovidius" Constanța, Ioana Popa, de la Școala Gimnazială nr. 7 "Remus Opreanu" Constanța, Aida Ștefania Teleanu, de la Școala Gimnazială nr. 29 "Mihai Viteazul" Constanța, Costin Alexandru Grasu, de la Liceul Teoretic "Ovidius" Constanța, Sonia Andreea Ștefania Iani, de la Liceul Teoretic "George Călinescu" Constanța, Ana-Maria Peagu, de la Liceul Teoretic "Ovidius" Constanța, Amela Bechir, de la Școala Gimnazială "Lucian Grigorescu" Medgidia, Ioana Maraloi, de la Liceul Teoretic "Traian" Constanța, Ana Sophia Teodoru, de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" Constanța, Emma Iulia Măciucă, de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" Constanța, Ioana Susan, de la Liceul Teoretic "Ovidius" Constanța, Vlad Gheorghe Cătană, de la Liceul Teoretic "Ovidius" Constanța, Delia Constantinescu, de la Școala Gimnazială nr. 43 "Ferdinand" Constanța, și Elena Munteanu, de la Liceul Teoretic "Ovidius" Constanța.

Performeri și la Medgidia

Rezultate foarte bune au fost obținute și de elevii din alte localități decât Constanța.

"84% din absolvenții Școlii Gimnaziale «Lucian Grigorescu» din Medgidia au obținut medii peste 5 la Evaluarea Națională 2019, în timp ce, la nivel național, procentul de promovabilitate este 73,2%. 16% dintre candidați au obținut medii de 9 și 10, iar 42% - medii de 8 și 9. Absolventa noastră Amela Bechir a obținut singura medie de 10 din municipiul Medgidia, una din cele 459 medii de 10 din țară și 24 din județul Constanța. La proba de limba și literatura română, au obținut note de 10 Amela Bechir și Iulia Cristiana Vlădăreanu, iar la matematică, Amela Bechir, Alex Andrei Horneț și Vlad Matei", a declarat directorul Școlii "Lucian Grigorescu" din Medgidia, profesor Simona Dănilă.

Și la Școala nr. 29 "Mihai Viteazul" din Constanța s-au înregistrat note foarte bune, iar Aida Ștefania Teleanu a obținut media 10.

"Reușita elevei noastre ne bucură și, în același timp, ne confirmă că strategiile noastre educaționale reușesc să producă motivație pentru învățare, dezvoltare personală și, în cele din urmă, succes. Competența și implicarea profesorilor de limba română și matematică, apoi susținerea familiei s-au întâlnit în mod fericit cu o motivație superioară a elevei pentru cunoaștere, dar și cu dorința de a fi printre primii la admiterea în învățământul liceal", au declarat reprezentanții Școlii nr. 29 din Constanța.

Rezultate spectaculoase

și la Bacalaureat

Liceul "George Călinescu" a bifat, pe lângă performanța cu 10 curat la Evaluarea Națională, a elevei Sonia Andreea Ștefania Iani, o medie de 10 și la Bacalaureat, a elevei Sabrina Andreea Beleșică.

"În contextul încheierii acestei perioade solicitante pentru absolvenții liceului nostru, aș dori să îi felicit pe toți pentru efortul depus, pentru rezultatele excepționale pe care le-au obținut sub îndrumarea cadrelor didactice", a precizat directorul liceului, prof. Vasile Mihăilă.

De altfel, la Bacalaureat, primul în fruntea listei mediilor de 10 este Daniel Ababei, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică Constanța. Olimpic național, Daniel a obținut rezultate remarcabile și în timpul liceului, testându-și limitele prin participarea la diferite concursuri naționale și internaționale, la olimpiada de Informatică, calificându-se și la etapa națională. De-a lungul anilor, a obținut numeroase premii naționale și internaționale și medalii, succese pe care le pune pe seama muncii și a pasiunii sale. Rezultatele obținute îi dau încredere pentru următoarea etapă din viața lui, și anume, viața de studenție. El își dorește să se dezvolte profesional și personal continuând să studieze ceea ce îi place în cadrul Universității Imperial College London, la secția Securitate Cibernetică.

Ceilalți elevi de 10 la Bacalaureat sunt: Mihai Blacioti, de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", Alexandra Ciudin, de la Colegiul Național de Arte "Regina Maria" Constanța, Antonia Raluca Cojocariu, de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", Andrei Alexandru Cojocaru, de la Liceul Teoretic "Ovidius" Constanța, Bianca Maria Cosma, de la Liceul Teoretic "Ovidius", Iosif Casian Gyulai Mureșan, de la Colegiul Național de Arte "Regina Maria", Elena Mihai, de la Liceul Teoretic "Ovidius", Elena Victoria Moraru, de la Liceul Teoretic "Traian", Alexandru Necula, de la Liceul Teoretic "Traian", Roxana Postică, de la Liceul Teoretic "Traian", Ioana Despina Rofcea, de la Liceul Teoretic "Ovidius", Bogdan Cristian Trifan, de la Liceul Teoretic "Ovidius" și Elif Ziadin, de la Liceul Teoretic "Traian".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5086 secunde