Admiterea de toamnă în învățământul universitar

Locuri din belșug! Cât interes mai prezintă universitățile din Constanța

3182
2
Locuri din belșug! Cât interes mai prezintă universitățile din Constanța - admitere1-1504440581.jpg

Articole de la același autor

Cei peste 300 de absolvenți de liceu care au promovat bacalaureatul în cea de-a doua sesiune de examinare au posibilitatea de a se înscrie, începând de astăzi, la facultate. Având în vedere gradul de promovare înregistrat la nivelul județului Constanța, respectiv 28,20%, este evident că instituțiile de învățământ superior nu își vor acoperi întreaga cifră de școlarizare pentru anul universitar 2017-2018. 


Nu toți tinerii care au reușit să promoveze bacalaureatul intenționează să și urmeze cursurile unei facultăți. Pe de altă parte, vor mai exista alții din județele limitrofe care vor dori, probabil, să devină "boboci" la una din instituțiile de învățământ din Constanța. Pentru toți acești tineri, Universitatea "Ovidius" scoate la concurs 1.951 locuri la forma de învățământ cu taxă, 163 locuri la fără taxă și 12 pentru romi. 


Acest lucru înseamnă că, în urma primei sesiuni de admitere, din cele 4.690 locuri vacante puse la bătaie de "Ovidius", au fost ocupate doar 2.576, rămânând un număr de 2.114 locuri neocupate pentru sesiunea de toamnă. Această sesiune debutează astăzi, odată cu înscrierile pentru toate domeniile de studiu. Data limită de finalizare a înmatriculărilor este 15 septembrie. 


Totuși, pentru facultățile cu profil medical și pentru programele de studii de la formele de învățământ ID și IFR, calendarul admiterii pentru sesiunea septembrie se prelungește până la data de 27 septembrie. De asemenea, concursul de admitere la studii universitare de doctorat în cadrul UOC se desfășoară în perioada 18 - 22 septembrie și constă din 1-2 probe în cadrul cărora vor fi analizate preocupările științifice ale candidatului, aptitudinile pentru cercetare, tema de cercetare propusă și cunoștințele candidatului în tematica anunțată la sediul școlii doctorale. 


Pentru luna septembrie, au rămas locuri libere la majoritatea facultăților. Excepție face doar Facultatea de Medicină, la care toate locurile au fost ocupate din prima sesiune de admitere, rămânând vacante 22 pentru studenții străini. Aceeași situație o întâlnim și la Medicină Dentară, aici nemaiexistând niciun loc liber, nici măcar la cu taxă. 


Dosarele cu acte se vor depune la centrele de înscriere/admitere de la sediile facultăților la care doresc să candideze. Programul este de luni până vineri, între orele 9.00 - 17.00, iar sâmbătă și duminică, între orele 9.00 - 12.00. La facultățile la care înscrierea se face online, ei se pot înscrie de la orice calculator care are acces la rețeaua Internet. 


v v v


La Universitatea Maritimă din Constanța, cele 120 de locuri bugetate au fost ocupate din prima sesiune de admitere, rămânând neocupate câteva sute din cele de la forma de învățământ cu taxă. Acestea sunt valabile la următoarele specializări: Navigație și transport maritim și fluvial, Electromecanică navală, Electrotehnică, Inginerie economică în domeniul transporturilor, Ingineria și protecția mediului în industrie, Tehnologii și sisteme de telecomunicații. 


Și la Academia Navală "Mircea cel Bătrân" mai sunt valabile câteva sute de locuri la Facultatea de Inginerie Marină, Facultatea de Navigație și Management Naval. Aici, locurile rămase libere din cele 30 de locuri pentru candidații cu vechime de cel puțin 12 luni pe funcția de ofițer maritim vor fi redistribuite automat pentru ceilalți candidați, până la cifra maximă de școlarizare a programului de studii. 


Comentează știrea

Lute
4 septembrie 2017
Viitori someri !

Da, locuri din belsug la fabricile de someri , numite universitati , care nu ofera perspective nici unei promotiilor de studenti , prin neimplicare unei colaborari cu ministerul muncii, in vederea absorbirii pe piata muncii a acestor studenti, in final castigand doar aceste universitati si o parte din profesorii spagari.

prof UOC
4 septembrie 2017
pentru Lute

E cazul sa te duci la scoala.....ai avea de castigat tu si cei din preajma ta. Te asteptam la Ovidius....asta daca ai luat bacalaureatul. Succes!!!...la BAC.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3826 secunde