Laurian Stănchescu vrea să își dea foc în fața Guvernului!

251
Laurian Stănchescu vrea să își dea foc în fața Guvernului! - brancusi-1332768125.jpg

Articole de la același autor

Scriitorul român Laurian Stănchescu protestează în fața sediului Guvernului din București, împreună cu alte câteva persoane, cerând Executivului să inițieze procedurile oficiale pentru repatrierea osemintelor lui Constantin Brâncuși, înmormântat în cimitirul Montparnasse din Paris.

"Vrem să atragem atenția Guvernului să înceapă demersurile oficiale pentru repatrierea osemintelor lui Brâncuși. Noi am depus documentele la Paris, însă ambasadorul Franței în România ne-a întrebat de ce autoritățile române nu încep demersurile oficiale. Este necesar demersul oficial din partea statului român, din partea Președinției și Guvernului", a spus Laurian Stănchescu.

Totodată, Laurian Stănchescu a spus că este dispus să facă gesturi extreme, inclusiv "să își dea foc în fața Guvernului", pentru ca seriozitatea demersului său - repatrierea osemintelor lui Brâncuși - să fie înțeleasă de autoritățile române.

"Degradarea culturii române a ajuns în pragul de jos", a mai spus Stănchescu, precizând că deține semnături autentificate de la rudele lui Constantin Brâncuși pentru a face toate demersurile necesare pentru repatrierea osemintelor sculptorului român.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5291 secunde