Lamia Beligan joacă în spectacolul "Două pe față, două pe dos"

217
Lamia Beligan joacă în spectacolul

Articole de la același autor

Constănțenii sunt așteptați astăzi, 29 octombrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor Constanța, de la ora 19.00, la premiera spectacolului "Două pe față, două pe dos", în regia lui Ion Caramitru. 


Din distribuție fac parte: Irina Cojar, Costina Cheyrouze, Lamia Beligan, Brândușa Mircea, Raluca Petra, Tomi Cristin și Marius Bodochi. Numită de New York Times una dintre cele mai inteligente comedii de moravuri, "Două pe față, două pe dos" este o piesă care abundă în dialoguri spirituale, sarcastice și extrem de amuzante. Despre ce este vorba? Cinci prietene se întâlnesc foarte des ca să tricoteze, dar aceste partide de tricotat nu sunt, de fapt, decât un pretext pentru discuții despre bărbații din viața lor sau, mai degrabă, despre lipsa acestora. Umorul acestor femei camuflează parțial un tablou sumbru în care relațiile dintre oameni se dezvoltă pe atât de greu, pe cât de repede se deșiră, asemenea tricotajelor la care lucrează protagonistele piesei.


Astfel, comedia Theresei Rebeck vorbește despre cele cinci femei aflate la a doua tinerețe, în cazul cărora firul de lână al ghemului nu este principalul fir al poveștii. Printre trădări și dezamăgiri, personajele ajung să cunoască puterea vindecătoare a umorului și iertării. 


"Sunt femeie, sunt americancă, sunt mamă, câteodată scriu pentru televiziune, câteodată scriu scenarii de film, cânt la pian, tricotez, mă cert cu universul. Sunt mânioasă, sunt tristă, am o fibră de un realism comic, dar și o notă de mizantropie și idealism. Mă puteți cataloga în multe feluri atât pe mine, cât și opera mea, dar eu, personal, aș prefera cel mai mult să fiu considerată dramaturg", a declarat Theresa Rebeck. Prețul unui bilet la această piesă este 60 sau 80 de lei, în funcție de locul ocupat în sală. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 28 Octombrie 2018
Stire din Cultură-Educație : Spectacolul "Gin Rummy" a fost anulat
Pagina a fost generata in 0.5881 secunde