Bătălie crâncenă pentru șefia Universității Maritime din Constanța

"La vot sigur va câștiga, dar în instanță n-are nicio șansă!"

2255
18

Articole de la același autor

Astăzi,  timp de opt ore, la Universitatea Maritimă din Constanța se decide, prin vot secret, cine se va afla în fruntea acestei instituții pentru următorii patru ani. 


Nu e neapărat o zi decisivă, pentru că pe culoarele universității se vorbește demult despre prof. univ. dr. Cornel Panait că va reveni în cel de-al treilea mandat de rector. Unicul său contracandidat, conf. univ. dr. Ghiorghe Bă-trînca, rămas în urma retragerii prof. univ. dr. Violeta Ciucur, s-a mai aflat și în anul 2012 în cursa pentru funcția de rector. Și pentru că timp de două zile Universitatea Maritimă s-a aflat în centrul atenției cititorilor noștri ca urmare a unor afirmații făcute de dr. Florin Iordănoaia despre activitatea prorectorului Cornel Panait, l-am întrebat pe conf. Bătrînca ce părere are despre cele întâmplate. 


"La fiecare patru ani, universitățile din România trebuie să treacă printr-un proces democratic de alegere a unor noi structuri de conducere. Acesta ar trebui să fie un bun prilej de a se prezenta realizările, de a se identifica neajunsurile și de a se discuta cu responsabilitate despre viitor. Ca la fiecare din ultimele alegeri, conducerea Universității Maritime este luată prin surprindere și mereu găsită cu temele nefăcute. Mă refer aici la metodologia de alegeri, care nu este adaptată la legislația în vigoare la momentul alegerilor, ba mai mult, a fost modificată de cel puțin două ori pe parcursul ale-gerilor. Calendarul de alegeri propus nu a ținut cont de prevederile legii, Char-tei universitare și nici mă-car de ale metodologiei deficitare propuse. 


Calendarul s-a modificat doar în urma contestației depuse de către mine. Au fost introduse în meto-dologie articole care tind să favorizeze un potențial candidat, care în mod normal n-ar mai putea obține un nou mandat dacă s-ar respecta legislația în vigoare, iar dacă principiile morale ar avea o importanță minimă în aceste alegeri, nici măcar în glu-mă nu am putea vorbi de o astfel de candidatură. La vot sigur va câștiga, dar în instanță n-are nicio șansă", e convins conf. Bătrînca. 


În semn de protest față de modul de organizare a alegerilor, conf. univ. dr. Ghiorghe Bătrînca a decis să conteste metodologia și orice candidatură care nu respectă legislația în vigoare până la ultima instanță posibilă, din România și din Uniunea Europeană. 


"Colegii mei trebuie să știe că nici măcar un procent de 100% din voturi nu transformă o candidatură ilegală într-una legală", a conchis același candidat la funcția de rector. 


Comentează știrea

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Ghiorghie...un oltean pus pe capatuiala
11 martie 2016
mama...cata spaga a luat asta...prin madam Felicia

Bai,frate....toti hoții apar în poza! Fotografiati-l și pe Constantinescu sau Arsene...În ce hal s-a ajuns...hoții sa conducă UMC.Ghiorghie...luai 150e...la examenele tale de cacat...acum te dai virgin,Coardo!!

esti dus
11 martie 2016
disperatii comenteaza

avand in vedere ca toti spagarii sunt echipa lui Panait nu e greu identificat cine esti

Răspuns la: mama...cata spaga a luat asta...prin madam Felicia
Adăugat de : Ghiorghie...un oltean pus pe capatuiala, 11 martie 2016
Bai,frate....toti hoții apar în poza! Fotografiati-l și pe Constantinescu sau Arsene...În ce hal s-a ajuns...hoții sa conducă...
student
11 martie 2016
spaga

Daca ai ajuns sa afirmi ca si Batrinca ia spaga atunci esti cu siguranta in afara subiectului, Toti studentii stiu ca sunt printre putinele examene unde daca inveti treci, daca nu mai dai odata

Răspuns la: mama...cata spaga a luat asta...prin madam Felicia
Adăugat de : Ghiorghie...un oltean pus pe capatuiala, 11 martie 2016
Bai,frate....toti hoții apar în poza! Fotografiati-l și pe Constantinescu sau Arsene...În ce hal s-a ajuns...hoții sa conducă...
Barrsan
11 martie 2016
cine vrea distrugerea UMC?

Toti! Si Academia si Ovidius si Colegiul "Nautic" Mogosoaia si Papari.Si acum distrugerea vine din interior! Pana sa vina Panait rector, se lua salariu de 70% din ce ar fi trebuit sa se ia conform grilei de salarizare, datorita "managerilor" din trecut. Nu erau conditii de invatat, nu erau simulatoare, nu existau facilitatile de practica a studentilor, cu sesiune deschisa pentru cei care isi gasesc contracte de cadet. Cine vrea conducerea? Play-boy-ul Batranca, care nu construieste ci distruge? Ce manager e asta? Dorinta lui cea mai mare e sa distruga ingineria de la UMC si sa alipeasca UMC ca sectie a Academiei. Latraul lui de serviciu e Iordanoaia, om bun la suflet, dar dus cu capul si gonflat. Ca si valoare academica e o nulitate. E singurul cadru didactic de economie din lume care scrie proza in cartile lui, nu baga nici o formula! La microeconomie, marketing sa nu stii tu o formula, e inadmisibil. Dar studentii il iubesc ca materia e usoara la el si au su entertainment-ul asigurat. Inca o institutie de invatamant a Constantei se duce de rapa din cauza orgoliilor de tarani ai unora. Constanta, oras fara cultura si fara educatie... Ce trist!

Pana
11 martie 2016
UMC e distrusa oricum

UMC e la fel ca o ferma de curcani, cu cat mai multi studenti cu atat mai multi bani. Stam mai prost cu piata de desfacere, dar spre deosebire de curcani, studenti putem produce si pe stoc

Răspuns la: cine vrea distrugerea UMC?
Adăugat de : Barrsan, 11 martie 2016
Toti! Si Academia si Ovidius si Colegiul "Nautic" Mogosoaia si Papari.Si acum distrugerea vine din interior! Pana sa vina Panait rector, se lua...
Asigurari Maritime---150 e spaga,prin interpusa Felicia..
11 martie 2016
toti o apa si-un pamant...la ce bani au..li se rupe!!

Batranca...nu punea mana pe bani,e adevărat...dar făcea o manevra de finețe...o lasă pe madam X...care înghițea ca pelicanul...si făceau bara-bara la final!! Asa ca...un spagar și Batranca...fata de oltean coclit, CE FATZA din Leana și Costel are,doar prazul ii lipsește! :)

bravo
11 martie 2016
disperare

sa insisti pe aceleasi lucruri absolut fanteziste e mai mult decat penibil

Răspuns la: toti o apa si-un pamant...la ce bani au..li se rupe!!
Adăugat de : Asigurari Maritime---150 e spaga,prin interpusa Felicia.., 11 martie 2016
Batranca...nu punea mana pe bani,e adevărat...dar făcea o manevra de finețe...o lasă pe madam X...care înghițea ca pelicanul...si făceau...
fost profesor al UMC
11 martie 2016
reforma versus spaga

UMC are de ales intre: - o reforma profunda, in beneficiul principal al studentilor - Batrinca - continuarea in aceeasi mocirla dominata de spagi, promovari ilegale - Panait Cum in UMC exista mai multi profesori care iau spaga este evident cine va castiga.

Victor
11 martie 2016
niste marionete

Ca fost student al facultatii, pot afirma ca Batranca este unul dintre cei mai buni profesori care i-am avut si poate incoruptibil. Panait nu este decat una din marionetele sistemului.

Euglen
11 martie 2016
Atacul la brânza...

Nu exista reforma profunda daca nu o incepi cu propria persoana. Gelul si-a adus nevasta in UMC si amandoi sfideaza pe toata lumea, nu isi tin orele si au cerinte mari cand ei sunt mici. Scandalul actual este generat de ratatii care nu au muncit suficient si acum vor sa castige birocratic ... ce? Cine sa mai aleaga niste indivizi care au aruncat cu noroi in institutie? Plus ca UMC-ul trebuie preluat de un anumit partid politic din care fac parte majoritatea celor care il contesta pe Panait. Realizarile din timpul mandatelor lui sunt evidente. Asa ca singura sansa pe care o au derbedeii frustrati si violenti este sa faca scandal.

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6071 secunde