La Școala "Lucian Grigorescu", elevii și profesorii au exersat ce să facă în caz de cutremur

204
La Școala

Articole de la același autor

Elevii Școlii Gimnaziale "Lucian Grigorescu" din Medgidia au avut parte de un exercițiu mai puțin obișnuit. Nu au rezolvat nici probleme de matematică, nici probleme de gramatică, ci au văzut cum trebuie să se comporte în cazul unui cutremur produs în timpul orelor. 
La sfârșitul săptămânii trecute, aceștia au participat la un amplu exercițiu de alarmare în caz de cutremur, urmat de un incendiu, organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență. 


Echipa coordonatoare s-a ocupat de instructajul elevilor, cadrelor didactice, personalului auxiliar și nedidactic. Astfel, cu toții au urmat procedurile stabilite în astfel de situații. Este vorba despre cunoașterea semnalului de alarmă la cutremur sau incendiu, anunțarea forțelor profesioniste de intervenție prin intermediul Numărului Unic pentru Situații de Urgență 112, evacuarea în exteriorul clădirii a tuturor persoanelor din instituție, verificarea evacuării tuturor persoanelor de către salariații stabiliți prin dispoziția directorului instituției, efectuarea, de către cadrele didactice, a prezenței elevilor la locurile de adunare; în cazul în care se observă absența unei persoane, vor fi alertați de urgență pompierii și conducătorul instituției, intervenția salariaților cu responsabilități în domeniul situațiilor de urgență, pentru stingerea incendiului cu mijloacele de primă intervenție, cunoașterea modului de folosire a hidranților și a stingătoarelor și, nu în ultimul rând, acordarea primului ajutor medical persoanelor rănite sau celor intoxicate cu fum. 


"Prin intermediul acestui antrenament, s-a urmărit cunoașterea și aplicarea de către utilizatorii clădirii de învățământ a regulilor ce trebuie respectate în situația producerii unui cutremur și a izbucnirii unui incendiu. Atât clasele primare, cât și cele gimnaziale s-au descurcat foarte bine. La finalul activității, elevii au fost felicitați de către echipa care a coordonat exercițiul", a declarat directorul Școlii Gimnaziale "Lucian Grigorescu" din Medgidia, prof. Simona Dănilă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 01 Martie 2019
Stire din Social : A fost cutremur, din nou!
Marţi, 19 Februarie 2019
Stire din Social : A fost cutremur în Marea Neagră!
Luni, 18 Februarie 2019
Stire din Sănătate : A fost cutremur!
Duminică, 17 Februarie 2019
Stire din Eveniment : A fost cutremur, în această dimineață!
Pagina a fost generata in 1.0155 secunde