KMG International aduce filmul kazah în România

201
KMG International aduce  filmul kazah în România - kazakhfilmfestival2-1448388780.jpg

Articole recomandate

Ambasada Republicii Kazahstan în România, în colaborare cu KMG International, oferă publicului cinefil Festivalul Filmului Kazah. Este unul dintre cele mai mari evenimente de acest gen din Europa, și o premieră pentru România, și se desfășară la Cinema Studio în perioada 27-30 noiembrie.

"Evenimentul este organizat cu ocazia celebrării a 550 de ani de la fondarea Hanatului Kazah și a zilei primului președinte al Republicii Kazahstan. Pentru publicul autohton, festivalul reprezintă o ocazie inedită de a descoperi autenticitatea și farmecul unui popor diferit și îndepărtat, dar cu similitudini istorice cu care vor rezona: numeroasele lupte pentru independență și crearea statului modern" - a declarat Daulet Batrashev, ambasador al Republicii Kazahstan în România.

"De 8 ani suntem partener al statului român și investitor strategic în industrie și economie, reușind să consolidăm podul energetic România - Kazahstan. În calitate de parteneri principali ai festivalului de film facem cunoscută și cultura și limba unui popor cu o identitate formată în sute de anii de încercări istorice", a declarat Cătălin Dumitru, vicepreședinte KMG International.

Cele 9 filme din program fac o radiografie a peste 500 de ani de bogată cultură și istorie kazahă, cu teme variate - legăturile de familie, dragoste, singurătate, eroism, solidaritate și luptă pentru libertate. De la invaziile dzungarilor poporul kazah trece prin experiența războiului, a sclaviei, a muncii forțate, a sărăciei, a uciderii membrilor familiei și a arestului. Cu toate acestea, speranța și curajul răzbat și dau naștere unor războinici și lideri care schimbă cursul istoriei.

În cele patru zile de proiecții cu acces gratuit, publicul va avea ocazia să vizioneze următoarele filme: Calea Liderului (4 părți), Nomad, Tărâmul promis, Oastea lui Myn Bala, Kyz Zhibek și Birzhan Sal.

Partenerii instituționali ai festivalului sunt Uniunea Cineaștilor din România și studiourile Kazakh Film.

v v v

Prin cele 52 de companii membre, KMG International desfășoară operațiuni majore în rafinare, petrochimie, retail, trading, upstream și servicii industriale în 15 țări (12 piețe principale), fiind un important jucător în regiunea Mării Negre.

În România, Grupul operează rafinăria Petromidia Năvodari cu o capacitate de procesare de peste 5 milioane de tone/an, Vega Ploiești - cea mai veche unitate de profil în funcțiune (1905), dar și o rețea de distribuție a carburanților formată din peste 740 de puncte de alimentare, 230 de stații distribuție GPL auto, 9.000 de puncte de distribuție butelii și 3 stații de îmbuteliere GPL, 7 depozite. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6742 secunde