Istoria zonei circumpontice, scoasă la suprafață

148
Istoria zonei circumpontice, scoasă la suprafață - muzeuistoriegf5-1505394193.jpg

Articole de la același autor

În perioada cuprinsă între 18 și 22 septembrie 2017, Constanța va găzdui un eveniment științific și cultural de anvergură, încadrat sferelor istoriei și arheologiei clasice în spațiul circumpontic. Cel de-al șaselea Congres Internațional privitor la Antichitățile Mării Negre se va desfășura sub tematica generală Grecii și Romanii la Marea Neagră și Importanța Regiunii Pontice pentru Lumea Greco-Romană și va fi dedicat prof. Sir John Boardman (Universitatea Oxford) pentru celebrarea realizărilor sale excepționale și împlinirea a 90 de ani.

Evenimentul va fi organizat de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, în parteneriat cu Universitatea "Ovidius" Constanța și Universitatea București, la sediul Universității constănțene de pe Bd. Aurel Vlaicu, Campus, corp A, etaj I, amfiteatrul A03.

Ideea organizării unui ciclu de întruniri științifice referitoare la istoria antică și arheologia zonei circumpontice s-a materializat în anul 1997, când a avut loc primul Congres Internațional al Mării Negre, la Varna, Bulgaria.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9688 secunde