"Istoria retrăită", proiect pentru educarea tinerilor

525

Articole de la același autor

Proiectul "Istoria retrăită", implementat de Asociația Pro Noviodunum, în parteneriat cu Institutul de Cercetări Eco-Muzeale "Gavrilă Simion" Tulcea, Asociația Culturală "Tomis" Constanța și Uniunea Democrată Turcă din România, filiala Tulcea, se derulează în perioada 15 mai - 30 septembrie și este cofinanțat din bugetul local al Municipiului Tulcea.

"Prin proiectul «Istoria retrăită», ediția a II-a, ne dorim să redăm publicului larg câteva momente istorice, să contribuim la educarea comunității, și în special a elevilor și tinerilor, în spiritul și respectul valorilor trecutului față de tradițiile militare, de cunoaștere a momentelor importante ale istoriei locale și naționale, a aspectelor cotidiene specifice vieții ostășești, omagierii militarilor și civililor. Activitatea de reenactment, intitulată «Dacii și românii la Gurile Dunării» constă în amenajarea unei tabere militare la Muzeul de Istorie și Arheologie Tulcea, în Parcul Monumentul Independenței. Totodată, avem în vedere recrearea unor fragmente din viața cotidiană, civilă și militară din perioada getică, romană și medievală", a declarat Aurel-Daniel Stănică, manager al proiectului.

Camera cu ceai, a doua activitate din cadrul proiectului, vizează reconstituirea unei ceainării de la sfârșitul secolului al XIX-lea. Astfel, se dorim atragerea publicul să descopere o modalitate plăcută și distractivă de socializare, ca alternativă la fenomenul web 2.0.

Manifestarea se va desfășura odată cu evenimentul internațional "Noaptea Europeană a Muzeelor", sărbătorită la data de 20 mai. Publicul românesc se bucură de o noapte în care muzeele din toată țara își deschid porțile cu evenimente și expoziții speciale, alături de alte mii de instituții similare din Europa "Noaptea Muzeelor". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2661 secunde