Ioana Popescu și Alexander Maria Wagner în concert de mărțișor pentru dascălii constănțeni

234
Ioana Popescu și Alexander Maria Wagner în concert de mărțișor pentru dascălii constănțeni - concertsursaprimariaconstanta-1583155919.jpg

Articole de la același autor

Publicul prezent ieri în sala Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret "Jean Constantin" s-a bucurat deplin de prestația impecabilă a tinerilor Ioana Popescu și Alexander Maria Wagner.

Cei doi muzicieni au oferit în prima zi de primăvară, un concert extraordinar pentru toate cadrele didactice care zi de zi, oră de oră, se îngrijesc de educația copiilor noștri.

Lucrărilor semnate de compozitori ca Béla Bartók, Leo¹ Janáèek, Jules Massenet, Lukas Metzenbauer sau George Enescu li s-au alăturat, într-un decor creat realizat exclusiv pentru acest eveniment, imagini sugestive ale femeii în viziunea elevilor de la Colegiul Național de Arte "Regina Maria".

Violonista Ioana Popescu și pianistul Alexander Maria Wagner au debutat în vara anului 2019, în Degenberg, Germania, duo-ul format de cei doi având rolul de a promova muzica românească publicului larg european.

Ioana Popescu a absolvit în 2015 Colegiul Național de Muzică "George Enescu’’ din București cu cea mai mare distincție, avându-i ca profesori îndrumători pe Valeriu Rogacev și Elena Baltaga iar în prezent, studiază la Universitatea Mozarteum din Salzburg, Austria sub îndrumarea prof. Annelie Gahl.

Activitatea ei solistică, orchestrală și camerală cuprinde recitaluri și concerte în România, Germania, Italia, Austria și Elveția.

La vârsta de 14 ani, Alexander Maria Wagner compunea prima sa simfonie, intitulată "KRAFTWERK’’, care a fost înregistrată de Dirijorul Principal al Orchestrei Filarmonice din Sofia, Alexei Kornienko pentru renumita casă de discuri Oehms Classics.

Actualmente încris în programul de masterat de compoziție din cadrul prestigiosului Royal College of Music din Londra, Alexander a studiat pian și compoziție cu Franz Hummel și Theodor Breu, instruirea sa continuând, alături de pianistul Pavel Gililov, la binecunoscuta Universitate Mozarteum din Salzburg.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 21 Februarie 2020
Stire din Cultură-Educație : Invitație la film
Pagina a fost generata in 0.4625 secunde