Invitație la lectură. "Sapiens. Scurtă poveste a omenirii"

256
Invitație la lectură.

Articole de la același autor

Deși a fost publicată în Israel, în urmă cu aproximativ șapte ani, "Sapiens. Scurtă poveste a omenirii" a devenit rapid bestseller internațional, fiind tradusă în peste 40 de limbi. La ora actuală, cartea este foarte căutată în librăriile constănțene. Ce tratează ea? Lucrarea vobește despre ce s-a întâmplat acum 100.000 de ani, pe pământ, când existau cel puțin șase specii de oameni. Astăzi există una singură: noi, Homo sapiens. Ce s-a întâmplat cu celelalte? Și cum am ajuns să fim stăpânii planetei? 


De la începuturile speciei noastre și rolul pe care l-a jucat în ecosistemul global până în modernitate, Sapiens îmbină istoria și știința pentru a pune în discuție tot ce știm despre noi înșine, ne arată cum ne-am unit ca să construim orașe, regate și imperii, cum am ajuns să credem în zei, în legi și în cărți, dar și cum am devenit sclavii birocrației, ai consumerismului și ai căutării fericirii.
De asemenea, cartea ne îndeamnă să privim spre viitor, pentru că de câteva decenii am început să încălcăm legile selecției naturale care au guvernat viața în ultimii patru miliarde de ani. 


Mai mult decât atât, dobândim capacitatea de a modela nu doar lumea din jurul nostru, ci și pe noi înșine. Încotro ne duce aceasta și ce vrem să devenim? Aflați doar răsfoind cartea…


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 11 Martie 2018
Stire din Cultură-Educație : Dublă lansare de carte, la Constanța
Pagina a fost generata in 0.3049 secunde