Intrare gratuită de 1 Decembrie, la Muzeul Marinei

407
Intrare gratuită de 1 Decembrie,  la Muzeul Marinei - intrare2-1543427989.jpg

Articole recomandate

Cu prilejul sărbătorii naționale de 1 Decembrie, Muzeul Național al Marinei Române organizează Ziua Porților Deschise. Astfel, între orele 9.00-16.00, sâmbătă, 1 Decembrie, atât expoziția permanentă, cât și expozițiile temporare găzduite de MNMR vor putea fi vizitate gratuit.
Expoziția permanentă a muzeului are patru sectoare distincte - epocile Istorie veche, Istorie medievală, Istorie modernă și Istorie contemporană - prezentate pe parcursul a 22 de săli, la care se adaugă spațiul exterior dedicat expunerii permanente a unor obiecte originale de mari dimensiuni. 
În primele săli, obiectele tridimensionale - basoreliefuri, mulaje după documente epigrafice, monede, lucrări de grafică, transmit informații despre începutul navigației în spațiul dintre munți, Dunăre și Mare. O importanță deosebită este acordată întemeierii celor trei cetăți vest-pontice, Histria, Tomis și Callatis, interferenței culturii materiale și spirituale a coloniștilor greci cu cea a băștinașilor dobrogeni. 
Evoluția navigației în antichitate este ilustrată cu ajutorul unor hărți în piatră, executate în relief, între care trebuie menționată cea a epocii lui Burebista, machete de nave militare și de comerț grecești și romane, mulaje de pe metopele Columnei lui Traian, care înfățișează nave de transport, poduri de vase, galere grele cu două rânduri de rame navigând în formație.  
Tot aici sunt expuse și primele personaje alegorice, în mărime naturală, din cele mult mai numeroase existente în muzeu, întruchipând luptători daci și romani. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4528 secunde