Un nou parc în Constanța

Intelect Parc se deschide la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii

1349

Articole de la același autor

Începând de mâine, 
copiii din Constanța vor avea un nou parc unde 
să se distreze, dar să 
și învețe în același timp. 


Asociația Împreună pentru Viitor Constanța și Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța vor inaugura Intelect Parc, un concept inovativ de parc pentru România, care își propune să le ofere copiilor o alternativă utilă și plăcută de a-și petrece timpul liber, departe de calculator, în aer liber, socializând și dezvoltându-și intelectul prin jocuri ale minții. Deschiderea oficială va avea loc mâine, la ora 12.00, în incinta Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, Microrezervație, zona Baby Zoo. 
Intelect Parc este un concept nou de parc pe care Asociația Împreună pentru Viitor Constanța îl propune copiilor și care reunește numai jocuri în mărime uriașă, de stimulare intelectuală, socializare și divertisment. Copiii vor putea să joace șah cu piese gigantice, Turnul instabil, Scrabble - Jocul cuvintelor, X și 0, jocul Dame, joc de Cărți uriașe, dar și jocurile copilăriei care au fascinat generații întregi - Nu te supăra frate, Piticot și Roata Provocărilor. Toate aceste jocuri au fost concepute în mărime uriașă, astfel încât să fie jucate în aer liber și să permită copiilor să facă mișcare în timp ce le joacă. 
"În trecut, noi jucam Piticot stând pe scaun, în jurul mesei, acum, cei mici vor juca un Piticot în mărime naturală, aruncând cu zaruri foarte mari pentru a înainta în căsuțele jocului și vor fi pionii care fac mișcările pe tabla de joc. Indiferent că sunt jocuri de echipă sau individuale, copiii vor fi provocați să gândească, să calculeze, să își dezvolte vocabularul, să își testeze istețimea și echilibrul, să învețe să piardă cu onoare, să își ajute coechipierii, când este cazul", povestește Mihaela Căruțașu, reprezentantul Asociației Împreună pentru Viitor Constanța. 
Sunt invitați la inaugurarea Intelect Parc elevii școlilor care au participat la proiectul "Învățăm cum să ajutăm", prin intermediul căruia s-a strâns suma de 26.075,5 lei. Proiectul i-a învățat pe copii să organizeze singuri evenimente și campanii de strângere de fonduri pentru diverse cauze sociale. Considerând că există nevoia de parcuri și zone recreative în aer liber, copiii au adoptat această cauză și toți banii strânși de ei au fost investiți de către Asociația Împreună pentru Viitor Constanța în Intelect Parc. 
"Fondurile mici nu au permis angajarea unui constructor de parcuri din străinătate, cum se dorea inițial, dar, pentru a respecta promisiunea făcută copiilor, prin creativitate și dorința de a le oferi ceva util și deosebit, asociația a venit cu acest concept nou de parc", mai spune Mihaela Căruțașu. 
★ ★ ★ 
Elevii care și-au finanțat parcul sunt de la Școala Gimnazială nr. 11 "Dr. Constantin Angelescu", Școala Gimnazială nr.12 "B.P. Hașdeu", Școala Gimnazială nr. 16 "Marin Ionescu Dobrogeanu", Școala Gimnazială nr. 28 "Dan Barbilian", Școala Gimnazială nr. 30 "Gheorghe Țițeica", Școala Gimnazială nr. 33 "Anghel Saligny", Școala Primară "Colibri", Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu", Liceul Teoretic "Ovidius", Liceul Internațional de Informatică Constanța. 
Pentru bunicii și părinții care vin cu nepoții în parc, a fost instalat și un joc de table în mărime uriașă, ca să nu se plictisească nici adulții până își termină jocul cei mici. 
În primăvara anului 2019, membrii asociației doresc să îmbogățească parcul cu leagăne special concepute pentru copiii cu dizabilități și alte jocuri captivante. 
Andreea PERHAIȚĂ


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.4319 secunde