Începe Clubul de Poezie, la Clubul "Doors"

644
Începe Clubul de Poezie, la Clubul

Articole de la același autor

Anul 2020 vine cu o mulțime de surprize pentru locuitorii orașului Constanța. În premieră, marți, 14 ianuarie, cu o zi înainte de sărbătorirea zilei lui Eminescu, la Clubul "Doors" din Constanța va avea loc prima ediție a Clubului de Poezie. 
În cadrul acestui eveniment, scriitoarea Amelia Stănescu și actrița Mădălina Petrencu vor recita poezii din opera autorilor de referință ai literaturii române, cum ar fi Mihai Eminescu, Nichita Stănescu, Marin Sorescu, precum și autori contemporani - Mircea Cărtărescu, Mircea Dinescu, George Stanca, Robert Șerban etc. 


Pentru ca poezia să curgă mai lin, acestora li se va alătura Dorian Pârvu, care va susține un recital la pian. 
"De Ziua Culturii Naționale îl celebrăm nu doar pe marele Eminescu - poet, prozator, dramaturg, ziarist și gânditor, ci, în egală măsură, 15 ianuarie marchează o zi de reflecție asupra culturii române în genere, a esenței românismului din sufletul oricăruia dintre noi", spune poeta Amelia Stănescu. 


"Pentru a fi onești și autentici, când vorbim despre Eminescu, trebuie mai întâi să-l recitim - precizează criticul literar Dan C. Mihăilescu, într-un portret inedit al lui Eminescu. Un student român la Viena și Berlin, care știa germana și franceza, voia să absoarbă istoria religiilor, astronomie, filosofie, fizică, etnopsihologie, geopolitică, să facă simultan metafizică și gazetărie angajată. Un suflet romantic dedat armoniei universale, dar pe care malaxorul politicianismului valah l-a spulberat întru nimicnicia firii sale. Ce lecție mai sublimă și mai tristă, totodată, de românitate se poate închipui?", a adăugat aceasta. 
Evenimentului i se va alătura Clubul ardelenilor din Constanța, tocmai pentru a întregi atmosfera de sărbătoare a românității unite. 
Intrarea este liberă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 02 Decembrie 2019
Stire din Cultură-Educație : Mecanici Poetice, la Clubul "Doors"
Miercuri, 20 Noiembrie 2019
Stire din Cultură-Educație : Folk & Rock Company, la Constanța
Sâmbătă, 23 Noiembrie 2019
Stire din Cultură-Educație : Concert AG Weinberger, la Doors Club
Pagina a fost generata in 1.8688 secunde