Începe Caravana teatrului în județul Constanța. Maratonul cultural pleacă din localitatea 23 August

259

Articole de la același autor

Evenimentul cultural "Caravana teatrului în județul Constanța", ajuns la a doua ediție, începe astăzi, din localitatea 23 August, și va ajunge, în zilele următoare, Techirghiol și Tuzla. 


Evenimentul constă în prezentarea către publicul din aceste localități a spectacolului de teatru "Online, Shakespeare, online!", realizat de Daniel Chirilă, o transpunere modernă a poveștii celor patru îndrăgostiți din "Visul unei nopți de vară" al lui William Shakespeare. 


Vor urca pe scenă actori profesioniști, ce fac parte din compania de Teatru Lui’s Arts din Constanța, mulți dintre ei fiind angajați ai Teatrului de Stat din Constanța. Spectacolele au loc în casele de cultură din fiecare localitate, de la ora 19.00, iar intrarea este liberă. 


"Este a doua ediție a caravanei teatrului. Am luat decizia să continuăm proiectul datorită succesului de care s-a bucurat prima ediție, în aprilie 2017. Spectatorii din județul Constanța, de la Mangalia și Cernavodă până la Peștera și 23 August, s-au putut bucura de teatru. Ne-au primit atât de frumos, încât ne-am gândit să continuăm proiectul. Este nevoie de mai mult decât o ediție, cu o floare nu se face primăvară", a declarat Georgiana Rusu, organizatorul evenimentului. 


Caravana va pleca pe 2 octombrie din localitatea 23 August, pe 3 octombrie va ajunge la Techirghiol, pe 4 octombrie la Tuzla, pe 9 octombrie la Negru Vodă, pe 10 octombrie la Peștera, pe 11 octombrie la Medgidia, pe 16 octombrie la Mangalia, pe 17 octombrie la Hârșova, pe 18 octombrie la Cernavodă, pe 23 octombrie la Corbu, pe 24 octombrie la Agigea și pe 25 octombrie la Valu lui Traian. 


"Online, Shakespeare, online!" 


Spectacolul de teatru "Online, Shakespeare, online!" se bazează pe un scenariu și o abordare care se adresează tinerilor. Plecând de la povestea celor patru tineri din piesa lui William Shakespeare "Visul unei nopți de vară", textul vorbește despre evoluția tehnologiei și a informatizării în raport cu sentimentul iubirii la tinerii îndrăgostiți. 


Patru adolescenți din contemporan, exponenți ai generației Y, ajung să-și piardă siguranța realității și a certitudinii imediate în detrimentul mirajului oferit de realitatea virtuală. Cei doi băieți și două fete se depărtează de realitate, "furați" de magia online-ului, la fel cum Helena, Hermia, Demetrius și Lysander au căzut prada vrăjilor irealului Puck. Tinerii, caracterizați printr-o diversitate dusă la extrem, se lasă din ce în ce mai ușor influențați de TV, radio sau internet, situație care conduce la conflicte aprinse din cauza temei principale, iubirea. 


Textul vorbește despre pierderea loialității față de idealuri, despre flexibilitatea aparentă a luării deciziilor în funcție de oferta agresivă și uneori copleșitoare oferită de mediul online, astfel încât conflictele sociale și ideologice ating de multe ori cote de paroxism. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 30 Septembrie 2017
Stire din Cultură-Educație : Duminică, toții copiii merg la teatru!
Pagina a fost generata in 0.3668 secunde