Începe admiterea la liceu. O nouă rundă de emoții pentru absolvenții de clasa a VIII-a

399
Începe admiterea la liceu. O nouă rundă de emoții pentru absolvenții de clasa a VIII-a - fotofondincepeadmiterealiceu-1593351575.jpg

Articole de la același autor

Elevii de clasa a VIII-a au scăpat de examene, dar nu și de emoții. Pentru ei, urmează câteva zile de tensiune, în așteptarea repartizării computerizate pentru admiterea la liceu. Cum mediile de anul acesta sunt mai mari decât cele din anii trecuți, departajarea pe locuri, mai ales în liceele de top, se va face la sutime.

Rezultatele finale la Evaluarea Națională 2020 au fost anunțate sâmbătă, 27 iunie. După reevaluarea celor 806 lucrări contestate, numeroase medii au crescut, iar numărul candidaților cu media generală 10 a urcat de la 19, la 20.

"Conform datelor obținute în urma reevaluării lucrărilor contestate, proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 este de 70%, reprezentând 4.198 de candidați. La proba de limba și literatura română, 4.640 de candidați, adică 80%, au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5, iar dintre aceștia, 103 de candidați au obținut nota 10. La matematică, 3.924 de candidați, ceea ce înseamnă 67%, au primit note mai mari sau egale cu 5, iar dintre aceștia, 128 de candidați au obținut nota 10", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, prof. Marinela Mrejeru.

Potrivit acesteia, rata de participare la evaluarea națională a fost de 97%: 5.813 de candidați prezenți, dintr-un total de 5.972 de candidați înscriși. Niciun elev nu a fost eliminat pentru tentativă de fraudă.

"Ne bucură faptul că rezultatele elevilor constănțeni la Evaluarea Națională sunt foarte bune. Îi felicit pe colegii mei pentru implicare și pe elevi pentru seriozitatea de care au dat dovadă. Le urez succes în etapa de completare a opțiunilor, astfel încât acestea să corespundă proiecției educaționale pe care și-au stabilit-o", a precizat Anca Iuliana Dragomir, inspector școlar general adjunct.

Ierarhia județeană, publicată pe 1 iulie

Săptămâna aceasta, este programată o nouă etapă, înaintea admiterii la liceu. Media de admitere în liceu constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la evaluarea națională, cu o pondere de 80%, și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu, cu o pondere de 20%.

Miercuri, 1 iulie, Inspectoratul Școlar Județean Constanța va publica ierarhia județeană a mediilor de admitere.

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 2 - 8 iulie. Repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat va avea loc pe 10 iulie.

Înscrieri la învățământul dual

De asemenea, astăzi, încep înscrierile pentru cele peste 100 de locuri disponibile în unitățile de învățământ profesional dual. Sunt cinci clase, pentru cele mai căutate meserii din domeniile mecanică, turism și industrie alimentară. Elevii care aleg să urmeze învățământul profesional vor beneficia de o bursă de 200 de lei, iar cei din învățământul dual vor primi, pe lângă acea bursă, încă 200 de lei pe lună. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7703 secunde