Începe admiterea la facultate. Câte locuri are disponibile Universitatea "Ovidius"

565
4
Începe admiterea la facultate. Câte locuri are disponibile Universitatea

Articole de la același autor

Odată bacalaureatul încheiat, absolvenții de clasa a XII-a care au promovat se pot gândi deja la facultate. Începând de luni, 13 iulie, candidații își pot depune dosarele la Universitatea "Ovidius" din Constanța. 


Pentru cele 16 facultăți, sunt scoase la concurs 1.375 de locuri fără taxă, cu frecvență, pentru studiile de licență, 2.605 locuri cu taxă, cu frecvență, 575 locuri pentru învățământul la distanță și învățământul cu frec-vență redusă, și 414 locuri cont propriu valutar. 


La masterat, sunt scoase la concurs 620 de locuri fără taxă, 1.929 de locuri cu taxă și 167 locuri cont propriu valutar. Iar pentru doctorat, sunt disponibile 12 locuri cu frecvență (fără taxă, cu bursă), 13 locuri cu frecvență redusă (fără taxă, cu bursă) și 83 de locuri cu taxă. 


Înscrieri online la mai multe facultăți 
Pentru a veni în sprijinul candidaților din alte județe, în premieră, la șapte facultăți, înscrierile se fac exclusiv online. Este vorba despre Facultatea de Arte, Facultatea de Construcții, Facultatea de Istorie și Științe Po-litice, Facultatea de Litere, Facultatea de Matematică și Infor-matică, Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole și Facultatea de Teologie.
 
Platforma de înscriere online va fi disponibilă odată cu deschiderea sesiunii de admitere. 


Probele de concurs, între 21 și 26 iulie 
Potrivit calendarului general al admiterii 2015, înscrierile pentru domeniile de studiu la care admi-terea se face pe bază de concurs de dosare se pot face între 13 și 24 iulie, iar pentru domeniile unde au loc probe de concurs (scris, oral, probă practică sau vocațională), înscrierile se pot face de luni, 13 iulie, până luni, 20 iu-lie. Probele de examen sunt progra-mate între 21 și 26 iulie, în funcție de calendarul fiecărei facultăți. 


În cea de-a doua sesiune, înscrierile pentru domeniile de studiu la care admiterea se face pe bază de concurs de dosare se fac între 1 și 10 septembrie. Pentru cei care vor fi admiși în urma probelor, scris, oral, practică sau vocațională, înscrierile se încheie pe 8 septembrie. 


Examenele se desfășoară între 9 și 11 septembrie. Afișarea rezul-tatelor se va face în funcție de calen-darul probelor de concurs al facultății respective, atât la avizierul acesteia, cât și pe site-ul UOC. 


Concurs de dosare la masterat 
În ce privește studiile de masterat, înscrierile se fac între 13 și 24 iulie, admiterea fiind pe bază de concurs de dosare. Probele au loc pe 9, 10 și 11 iulie. 


La doctorat, în perioada 7 - 14 septembrie, se fac înscrieri pentru Filo-logie, Istorie, Teologie, Biologie, iar în perioada 14 - 22 septembrie, pentru Medicină și Medicină Dentară. Concursul de admitere este pro-gramat pentru intervalul 20 - 25 septembrie. 


"Suntem pregătiți pentru admitere și sperăm ca oferta educațională a celor 16 facultăți să fi convins cât mai mulți candidați. Site-ul admitere.univ-ovidius.ro oferă toate detaliile privind admiterea 2015, sesiunile iulie - septembrie", a declarat rectorul Universității "Ovidius" din Constanța, prof. univ. dr. Sorin Rugină. 


Comentează știrea

vqfuPjRmHfODkYKIy
13 septembrie 2015
JrFXWqCFTbkVseqtESa

hPzZOy greydodezwfo, [url=http://djcnvaxhehje.com/]djcnvaxhehje[/url], [link=http://eusktqdqftej.com/]eusktqdqftej[/link], http://hezficttvobc.com/

nPFQqQmY
20 septembrie 2015
YlxMiYNGUNedha

yhgzgn lztoadfdqtth, [url=http://umtvloxfvvxv.com/]umtvloxfvvxv[/url], [link=http://kyrytnevjzwg.com/]kyrytnevjzwg[/link], http://givwspnhhvve.com/

oWNVMqTXMKPLSp
12 octombrie 2016
VFttHSJwzvdHY

IiPcJ1 edqcqphrqsgx, [url=http://nqxpgimorwuo.com/]nqxpgimorwuo[/url], [link=http://jvxqxjsalxwl.com/]jvxqxjsalxwl[/link], http://sqxqnubsdshl.com/

kRLijFwgLHT
26 ianuarie 2017
aYGIKxaxpWxUzDfHA

QWDLBg lgazsbdwfwuc, [url=http://miezahvkgqbj.com/]miezahvkgqbj[/url], [link=http://zfqebqjxxmsi.com/]zfqebqjxxmsi[/link], http://twqxomwsggqj.com/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9401 secunde