In memoriam Florian Pittiș

224
In memoriam Florian Pittiș - pitissursapsihologulmuzical2-1596728610.jpg

Articole de la același autor

Săptămâna aceasta, s-au împlinit 13 ani de la moartea lui Florian Pittiș, actor de teatru și film, voce în radio și televiziune, regizor, traducător, interpret, textier de muzică folk și realizator de emisiuni radio. Pentru specialiștii de la Biblioteca Județeană "Ioan N. Roman", amintirea acestuia este la fel de vie. Printr-un gest simbolic, instituția de cultură constănțeană l-a omagiat, printr-o scurtă prezentare a vieții lui, dar și a materialelor legate de Florian Pittiș, care se păstrează în colecțiile bibliotecii.

"Inegalabila personalitate a marelui Pittiș este la fel de vie și astăzi, la 13 ani de la plecarea din această viață, în inimile celor care l-au cunoscut personal ori doar s-au bucurat de munca sa. Talentele artistice al lui Florian Pittiș s-au evidențiat încă de la grădiniță, unde, îmbrăcat în costum popular, a interpretat piesa «Pe Mureș și pe Târnave», care s-a dovedit a fi primul său mare succes. În clasa a IV-a a pus în scenă actul III din «O scrisoare pierdută», de Ion Luca Caragiale, unde l-a interpretat pe cetățeanul turmentat, iar la liceu a frecventat cercul dramatic al elevilor. Cu toate acestea, din cauza pronunției prea accentuate a literei «r», considerată defect de dicție, la prima încercare a fost respins la IATC", au precizat bibliotecarii.

Aceștia au adăugat că, la ora actuală, Biblioteca Județeană "Ioan N. Roman" deține în colecțiile sale șapte cărți audio (audiobook) în lectura lui Florian Pittiș și un CD audio cu muzică interpretată de Florian Pittiș, alături de Pasărea Colibri, materiale pe care le puteți împrumuta de la secția Mediatecă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6576 secunde