In memoriam Ana Ruse. Biblioteca Școlii nr.29 îi va purta numele

1670
In memoriam Ana Ruse. Biblioteca Școlii nr.29 îi va purta numele - anaruse2-1537712677.jpg

Articole de la același autor

Inima renumitei scriitoare Ana Ruse a încetat să mai bată, zilele trecute, la vârsta de 79 de ani. Cum ultimul său loc de muncă a fost Școala Gimnazială nr. 29 "Mihai Viteazul", conducerea unității de învățământ a decis ca astăzi, 24 septembrie, drapelul lor să fie coborât, în semn de profund respect față de cea care și-a dedicat viața învățământului constănțean și a contribuit la creșterea renumelui școlii în comunitate.

"Să ne aducem aminte că rolul școlii nu este acela de a se întrece cu toate invențiile și inovațiile lumii contemporane, ci acela de a rămâne reper în viața tuturor, de a naște emoții, de a construi amintiri, de a uni oameni. Să ne oprim, așadar, din ritmul alert în care trăim și să ne aducem aminte de oamenii dragi școlii, să le mulțumim încă o dată pentru curajul de a plămădi aluatul fraged din care au crescut generații întregi, să le mulțumim pentru priceperea și dăruirea cu care au slujit educația. Toți cei care simțiți ca noi sunteți așteptați să aduceți un ultim omagiu doamnei Ana Ruse, distins profesor, unul din modelele demne de urmat de către elevii și părinții școlii noastre. In memoriam, biblioteca școlii se va numi de acum înainte biblioteca Ana Ruse. În cursul zilei de astăzi, vom ține momente de reculegere, între orele 10.35- 10.45 și 14.50- 15.10, iar porțile școlii rămân deschise în această zi pentru toți cei care doresc să aprindă o lumânare în locul în care Ana Ruse, cu devotament, a slujit", au declarat reprezentanții unității de învățământ.

Poeta Ana Ruse a publicat, de-a lungul timpului, o mulțime de volume de versuri și proză, cărți de călătorie și pentru copii. Totodată, ea are la activ mai multe premii literare pentru poezie și pentru haiku, la concursuri naționale și internaționale.

Debutul literar și l-a făcut în anul 1986 cu volumul de poeme "Trecătoarea amiază". Au urmat numeroase cărți pentru copii cu poezii și proză, volume de proză și poeme pentru adulți și 22 de cărți cu însemnări de călătorie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4738 secunde