Ileana Stana Ionescu aduce o comedie "amară" la Constanța

266
1

Articole de la același autor

Teatrul Național București prezintă, în data de 27 februarie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța, spectacolul "Idolul și Ion Anapoda" de G.M. Zamfirescu, în regia lui Ion Cojar.

Din distribuție fac parte: Dan Puric, Ileana Stana Ionescu, Ileana Olteanu/Cesonia Postelnicu/Irina Cojar, Silviu Biriș, Alexandru Hasnaș, Afrodita Androne/Erika Băieșu.

În opinia organizatorilor, "Idolul și Ion Anapoda" este o comedie amară, realizată în urmă cu 27 de ani, o piesă despre o temă actuală și universal valabilă, în care doi bărbați iubesc aceeași fată. De aici pornește comedia tristă despre o lume în care normalitatea devine, la întâlnirea cu ceilalți, anormalitate.

Mai departe, în căutarea fericirii, înțelegerii și a sufletului pereche, Ion Anapoda folosește iubirea, generozitatea și încrederea în valorile morale. El pare chiar anapoda într-o lume în care termeni ca prietenia, dialogul sau devotamentul și-au pierdut valoarea.

Tocmai de aceea, bărbatul va trăi drama izolării și ignorării de către ceilalți, dar, la un moment dat, o va descoperi pe Frosa, o femeie la fel de "invizibilă", care vede în Ion sufletul ei pereche. Pentru cei interesați, prețul unui bilet este 80 și 100 lei, în funcție de locul ocupat în sală. 

Comentează știrea

un cititor
1 martie 2018
câteva prostii

- Nu Teatrul Național prezintă ci a permis cuiva să aducă acest spectacol la Constanța. - În distribuție după Cesonia Postelnicu trebuie virgulă - Această comedie amară nu a fost realizată acum 27 ani ci a avut premiera la TNB în 2006 și a fost scrisă în 1935.

Articole pe aceeași temă

Marţi, 20 Februarie 2018
Stire din Cultură-Educație : Musical  pentru cei mai mici spectatori
Pagina a fost generata in 0.4771 secunde