Ileana Ploscaru joacă, din nou, în "Bătrâna și hoțul"

165
Ileana Ploscaru joacă, din nou, în

Articole de la același autor

Peste doar câteva zile, "Bătrâna și hoțul" vor apărea, din nou, pe scena Teatrului de Stat din Constanța, acolo unde vor încerca să ofere publicului o nouă reprezentație de excepție. 


Regia artistică a acestei piese este semnată de Iulian Enache, scenografia de Lăcramioara Dumitrașcu, iar muzica de Adrian Mihai. Din distribuție fac parte: Ileana Ploscaru, care, în scurt timp, va împlini venerabila vârstă de 87 de ani, Dan Cojocaru, Alina Manțu și Alexandru Medveghi.


Spectacolul va avea loc vineri, 10 noiembrie, începând cu ora 19.00. La Constanța, piesa a mai fost montată în anul 1991, cu Ana Mirena și Iulian Enache în rolurile principale. Peste alți 25 de ani, însă, Iulian Enache nu s-a mai aflat pe scenă ca actor, ci a ocupat scaunul regizoral. 


De data aceasta, intenția acestuia a fost de a conduce publicul spre o meditație asupra artei și artiștilor. 


"Nu poți opri prezentul și de aceea în fiecare zi trebuie să renunțăm la trecut… și pentru că nu-l putem opri, încercăm să-l recreăm. Omul, al cărui trecut este deja pe cale de dispariție, este emoționat, în adâncul său, de cuvinte ca «renaștere» și «revoltă»", a precizat el. 


Trebuie amintit că doamna teatrului constănțean a avut, de fiecare dată, până acum, o prestație extraordinară, jucând fără greș și cu distincție senilitatea, candoarea, cinismul, răutatea sadică, ironia veninoasă, prestanța, deznădejdea, curajul, inconștiența, viclenia, indiferența, creionând astfel un portret excelent al personajului său.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.905 secunde