Iar li se promit bani elevilor și studenților, doar-doar or învăța

167
Iar li se promit bani elevilor  și studenților, doar-doar or învăța - lisepromit-1429276523.jpg

Articole recomandate

Ministerul Educației propune un program de sprijin pentru liceeni, pentru reducerea abandonului școlar și creșterea numărului absolvenților.

Programul "Sprijin la bacalaureat, acces la facultate" s-ar putea desfășura în toate liceele din țară din septembrie 2015, iar prin intermediul său liceenii vor beneficia de granturi.

Proiectul "Sprijin la bacalaureat, acces la facultate" a fost supus dezbaterii publice și ar urma să se desfășoare pe o perioadă de șapte ani, începând cu septembrie 2015.

În prima fază, vor beneficia de acest program elevii liceelor care au înregistrat cele mai slabe rezultate la examenele de bacalaureat și studenții din primii ani de facultate din instituțiile publice de învățământ superior, în baza unor criterii de eligibilitate care urmează să fie stabilite prin ordin al ministrului Educației.

Liceenii și studenții vor beneficia de granturile oferite prin intermediul acestui program pe o perioadă de cel mult patru ani pentru licee și trei ani pentru instituțiile publice de învățământ superior.

Scopul acestui program constă în reducerea ratei de abandon școlar în anii terminali ai învățământului liceal la 3,5%, creșterea ratei de participare și de promovabilitate la examenul de bacalaureat la 59% în liceele cu performanțe slabe, creșterea ratei de înscriere în învățământul superior și reducerea abandonului școlar în primul an de facultate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 18 Aprilie 2015
Stire din Cultură-Educație : Patru burse regale pentru studenți
Vineri, 17 Aprilie 2015
Stire din Cultură-Educație : Patru burse regale pentru studenți
Sâmbătă, 07 Martie 2015
Stire din Cultură-Educație : S-a încheiat simularea Bacalaureatului
Pagina a fost generata in 3.8731 secunde