Și la CONSTANȚA! / Liceele la care niciun elev nu a luat Bacul nu mai pot înființa clase de a IX-a

de Cuget Liber Joi, 19 Septembrie 2019 2713
Ministerul Educației a luat o măsură drastică în ceea ce privește liceele cu zero promovabilitate la Bac 2019. Potrivit Ordinului de Ministru 5090/2019, publicat deja în Monitorul Oficial, liceele la care niciun elev nu a luat Bacalaureatul în sesiunea de vară din 2019 nu vor mai putea înființa clase de a IX-a anul viitor.


În noua metodologie pentru fundamentarea cifrei de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat în anul școlar viitor, 2020-2021, la Articolul 9, alin 1, actul citat arată că "Propunerile privind cifra de școlarizare pentru clasa a IX-a cu frecvență zi învățământ liceal, pe nivelul/filiera/profilul/specializarea /calificarea profesională/programul de studii, pentru care s-a obținut prin ordin de ministru autorizarea de funcționare provizorie/acreditarea, se vor face numai de către unitățile de învățământ în care, în sesiunea iunie-iulie 2019 a examenului de bacalaureat, nu s-a înregistrat procent de promovabilitate de 0% sau în care acest examen a fost promovat de cel puțin un absolvent", scrie edupedu.ro.

Sunt 43 de licee din 23 de județe care sunt vizate de acest ordin. Asta pentru că anul trecut în aceste școli s-a înregistrat promovare zero. Lista liceelor aflate în această situație a fost făcută de Hotnews.ro.


Constanța

Liceul Tehnologic "Nicolae Istrățoiu" Deleni


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei