Hram cu patru ierarhi la biserica "Sfântul Haralambie" din Constanța

306
Hram cu patru ierarhi la biserica

Articole de la același autor

Icoana Maicii Domnului "Portărița", de la Parohia Rădășeni din județul Suceava se află, zilele acestea, la Constanța, la biserica "Sfântul Haralambie", cu prilejul hramului acesteia. De asemenea, începând de sâmbătă, 8 februarie, de la ora 17.00, credincioșii vor putea cinsti moaștele Sfântului Dionisie Erhan, Episcopul Cetății Albe – Ismail, aduse spre închinare de la Episcopia Basarabiei de Sud. Racla cu sfintele moaște va rămâne la biserică până pe 11 februarie.


Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie. Acesta a trăit pe vremea împăratului roman Septimiu Sever (193-211). A propovăduit credința în cetatea Magnesia, unde a fost hirotonit episcop. La o vârstă înaintată a fost arestat și supus unor chinuri greu de imaginat. Cu toate acestea, nu s-a îndepărtat de credință, ci a convertit alți semeni la creștinism, inclusiv pe fiica împăratului. Episcopul Haralambie a fost condamnat la moarte prin decapitare și a fost martirizat în anul 202, la vârsta de 113 ani.


Cu acest prilej, biserica "Sf. Haralambie" din Constanța (bulevardul Tomis, nr. 301, zona Boema) își cinstește ocrotitorul, prin prezența a patru ierarhi.


De asemenea, Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, va oficia, duminică, Sfânta Liturghie la biserica "Înălțarea Domnului" din satul Gheorghițeni, din județul Suceava, cu prilejul instalării unui nou preot.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0235 secunde