Haideți să petreceți "O noapte la Veneția"

de Cuget Liber Sâmbătă, 20 Aprilie 2019 267
Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” vă propune pentru duminică, 21 aprilie, ora 19.00, „O noapte la Veneția” de Johann Strauss. Spectacolul este realizat de Mario Nikolov, scenografia îi aparține Adrianei Urmuzescu.

Soliștii care vor evolua în fața publicului sunt Ionela Duma, Silvia Simionescu, Lucia Mihalache, Răzvan Săraru, Doru Iftene, Ștefan Popov, Constantin Acsinte, Laurențiu Severin, Adrian Bădilă, Bogdan Ocheșel, Robert Safta și Iulian Bratu. Alături de aceștia se va afla dirijorul Gheorghe Stanciu.

Acțiunea se petrece în Veneția secolului XVIII. Într-o zi de târg, într-o piață de pe Canale Grande, mulțimea se agită într-o necontenită forfotă. Aici se află o mulțime de vânzători care își expun mărfurile cu îmbieri insistente, cumpărători curioși, precupețe, lume de tot felul, viu colorată în port și în limbaj, într-un fermecător decor venețian. În mijlocul acestui vacarm apare Pappacoda, iscusit bucătar.

El este un tânăr cumsecade, dar cam naiv, de unde i se trag și multele necazuri. Este îndrăgostit de Ciboletta, cameristă în casa senatorului Delaqua. Pappacoda este interpelat de tânărul Enrico, nepotul bătrânului senator Delaqua și admiratorul secret al tinerei soții a acestuia, Barbara. Enrico îi înmânează lui Pappacoda o scrisorică pentru frumoasa lui mătușă și îl roagă să o dea acesteia în mare secret. Ce se întâmplă mai departe, veți afla dumneavoastră. (M.Ș.)

Taguri

Alte ştiri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei