Haideți la nuntă! Figaro vă așteaptă cu mare drag

282
Haideți la nuntă! Figaro vă așteaptă cu mare drag - haidetilanunta2-1552686207.jpg

Articole de la același autor

Nu-i așa că vă era dor să mergeți la o nuntă? Ei, bine, iată că dorința voastră se poate împlini în acest weekend. Când? Sâmbătă, 16 martie, de la ora 19.00, la Teatrul de Stat din Constanța veți putea lua parte, atât dumneavoastră, cât și membrii familiei, la "Nunta lui Figaro", unde Tani Ștefu este descurcărețul protagonist, iar Bogdan Caragea joacă rolul contelui Almaviva. 


Dincolo de confruntarea dintre cele două personaje aflate în prim plan, spectatorii vor avea ocazia să îi aplaude pe Luiza Sarivan, Luiza Martinescu, Cristina Oprean, Lana Moscaliuc, Cosmin Mihale, Florentin Roman, Laura Crăciun, Mircea Dumitru Siromașenco, Dan Cojocaru, Alexandru Iacov și Daniela Ivanciu. Mai mult decât atât, ei pot urmări răsturnările de situație din această comedie spumoasă, a cărei regie este semnată de Cristian Ioan, iar scenografia, de Gabriela Nicolaescu.
Piesele din seria Figaro ale dramaturgului francez Pierre Beaumarchais mai cuprind "Bărbierul din Sevilla" și "Mama vinovată", toate fiind cenzurate, la vremea când au fost scrise, adică la sfârșitul secolului al XVIII-lea, de regele Ludovic al XVI-lea, care nu gusta satira la adresa aristocrației franceze. Totuși, când ele au primit aprobarea de a fi jucate, s-au bucurat de un mare succes chiar și în rândul aristocraților. Precizăm că opera lui Mozart cu același titlu a fost cântată pentru prima dată în 1786, la doi ani după debutul piesei de teatru.


Dacă aveți timp, duminică, 17 martie, tot de la ora 19.00, vă veți putea întâlni cu protagoniștii spectacolului "Veethoven...,făi!". Pe scena TSC vor urca pentru dumneavoastră Lana Moscaliuc, Luiza Martinescu și Remus Archip. Textul le aparține Lanei Moscaliuc și lui Iulian Enache, acesta din urmă realizând și regia. Tot ce vă putem spune este că piesa se constituie într-o comedie savuroasă, cu o doctoriță anxioasă, o lăptăreasă vulgară și un electrician bețiv care formează un triunghi amoros, vegheat de spiritul genialului compozitor născut în Bonn. 


De data aceasta, scenografia poartă semnătura Lăcrămioarei Dumitrașcu, iar muzica este compusă de Adrian Mihai. Pentru ambele spectacole, biletele pot fi achiziționate și online, prin intermediul website-ului www.teatruldestatconstanta.ro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 30 Martie 2014
Stire din Cultură-Educație : "Nunta lui Figaro", la Teatrul de Stat
Pagina a fost generata in 0.4099 secunde