GALERIE FOTO / Un liceu aproape de centenar, în centenar

421

Articole recomandate

Pentru Colegiul Comercial Carol I din Constanța, acest început de mai este plin de evenimente. Pe data de 9 mai, elevi ai liceului, coordonați profesoarele Ioana Prahoveanu și Mihaela Postelnicu, în special cei originari din Republica Moldova, au participat la manifestările prilejuite de Ziua Europei cu un stand expozițional reprezentând Basarabia, obținând premiul al III-lea.




Pe 10 mai, de ziua liceului, elevi din școlile gimnaziale ale județului au putut face cunoștință cu oportunitățile pe care le oferă această unitate școlară de profil economic, prin participarea la diversele ateliere și concursuri organizate la nivelul fiecărei catedre, precum: Laboratorul de știri, Biblioteca vie, concursul de cultură generală Alter Ego, simularea gratuită de ECDL, concursul de fizică Arhimede, Experimente distractive, un atelier de poezie în limba franceză, prezentări multimedia în limba engleză, expoziția 100 de ani de spirit românesc, competiții sportive, Adolescența – mituri și realități, un atelier gastronomic, dezbateri pe teme de profil economic, firma de exercițiu.




În amfiteatrul mare al colegiului a avut loc o demonstrație de degustare profesionistă de vinuri, urmată de spectacolul tradițional MOZAIC DE RITMURI DOBBROGENE, coordonat de doamnele profesoare Mihaela Postelnicu și Ioana Prahoveanu, în care au evoluat ansamblurile de dansuri aromâne, române și tătărești, soliști de muzică populară și ușoară, trupa de teatru DEZINVOLȚII, dansatori de street-dance și dans de societate. 




Cu această ocazie au fost premiate de către conducerea colegiului si de către Asociația de părinți cele două eleve laureate ale Olimpiadei naționale de profil Turism și Olimpiada de gastronomie: Deaconu Florentina - premiul I- coordonată de doamna profesoară Ioana Ciobanu și eleva Damian Andreea - mențiune- coordonată de doamnele profesoare Paraschiv Nicoleta și Leța Laura.




O altă tradiție a Colegiului Carol I este participarea la manifestările dedicate Zilei de 10 mai a foștilor profesori. Anul acesta, domnul Stavrositu Stere a donat bibliotecii liceului exemplare din lucrările sale.


Pe 12 mai, echipa de voluntari a plecat într-o excursie la școala din VIȘINA, unde a făcut o donație de rechizite, dulciuri, și a vizitat cetatea de la Enisala. Această activitate este coordonată de consilierul psihologic Mărioara Pop, iar săptămâna viitoare va fi lansat un nou număr al revistei ANI de LICEU, revistă coordonată de doamnele profesoare Adriana Moise și Alexandra Sălcianu.


Toate aceste activități reprezintă dovada implicării și dăruirii elevilor și profesorilor entuziaști din Colegiul Comercial Carol I, al cărui standard educațional crește de la an la an prin rezultate notabile și mai ales printr-un climat de lucru emulativ în care disciplina și profesionalismul se articulează armonios, afirmă directorul Colegiului Comercial Carol I, profesor Adriana DIMA.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4319 secunde