GALERIE FOTO / Richard Clayderman, show excepțional la Constanța

305

Articole de la același autor

Cel mai așteptat concert al lunii martie a fost, cu siguranță, cel al marelui pianist francez Richard Clayderman, care a avut loc, vineri seara, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța.

Aici, constănțenii au putut asista, timp de aproximativ două ore, la un regal de muzică pentru suflet, de compoziții originale care au făcut înconjurul lumii și de cover-uri preluate în stilu-i romantic și inconfundabil. "Ballade pour Adeline", "Love story", "Fur Elise" sunt doar trei din superbele piese ale "prințului romanțelor".

Recitalul s-a desfășurat în cadrul unui turneu derulat sub semnul iubirii și sensibilității. Ca de obicei, artistul a îmbinat acordurile emoționante ale pianului, cu sonoritățile orchestrei simfonice, a cărei prestație, la fel, a fost extraordinară. Ca de obicei, el a reușit să transforme fiecare notă muzicală într-o emoție și să exprime, în același timp, prin atingerea clapelor, tandrețea și candoarea sentimentului de iubire, într-o manieră mai puternică decât orice succesiune de cuvinte.

În plus, el le-a făcut mici daruri copiilor, în sensul că și-a împărțit, de fiecare dată, când termina de cântat după ele, partiturile, cu autograf. Apoi, spre sfârșit, a renunțat la scaun și a cântat numai din picioare, aplecat spre clapele pianului, ceea ce a atras și mai mult aprecierea și aplauzele publicului.

Așa cum a procedat și la concertul de anul trecut, prima parte a fost dedicată romanticilor, predominând melodiile lente, urmând ca partea a doua să devină din ce în ce mai antrenantă, iar muzica de film a introdus publicul într-o atmosferă nu doar relaxantă, ci mai ales incitantă, spectatorii putând vedea pe ecranul montat în sală nume mari ale cinematografiei mondiale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9542 secunde