Frumusețea culturală a două popoare, în Gala culturală româno-turcă de la Constanța

242

Articole de la același autor

Duminică, 5 aprilie, Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța a găzduit, din nou, cea mai amplă manifestare culturală organizată de Lumina Instituții de Învățământ: Gala Culturală Româno-Turcă, eveniment dedicat consolidării și promovării relațiilor de prietenie dintre România și Turcia. 


În holul Casei de Cultură, oaspeții au fost întâmpinați cu pâine și sare și au gustat din bucatele tradiționale turcești realizate de cadrele didactice și nedidactice de la Școala Spectrum și Liceul Internațional de Informatică din Constanța. Au urmat două ore în care 350 de copii, cu vârste cuprinse între 3 și 19 ani, au oferit un spectacol inedit, cu multe dansuri, cântece și poezie. 


Gala a fost prezentată de Andreea Stoian Karadeli, fostă elevă a Liceului Internațional din București, iar pe scenă au urcat atât elevi ai Școlii Spectrum, ai Liceului Internațional Constanța și ai Colegiului de Arte "Regina Maria", cât și 200 de elevi din București, cărora li s-au alăturat și două trupe de la Palatul Copiilor din Capitală - AS și Dinamic. 


Un moment emoționant a fost oferit de eleva Georgiana Neagu, calificată la finala Olimpiadei Internaționale de limba turcă, ce va avea loc, anul acesta, la București, la sfârșitul lunii mai, și care a interpretat un cântec în limba turcă cu un accent pe care am aflat că nici nativii nu-l pot atinge. 


Un eveniment plin de armonie și culoare, în care sunt puse în valoare, încă o dată, frumusețile culturale ale celor două popoare și la care au răspuns invitației consulul general al Republicii China și al Federației Ruse, comandor Ali Beazid, de la Academia Navală "Mircea cel Bătrân", președintele Universității "Andrei Șaguna", dar și președintele și directorul general al Societății Lumina.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5144 secunde