Festivalul "Dobroge, Mândră Grădină"

Frumoasele tradiții folclorice, promovate în sudul litoralului

269

Articole de la același autor

Primăria municipiului Mangalia, Primăria comunei Albești și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, în colaborare cu Asociația Culturală a Coregrafilor, Scenografilor și Artiștilor Liber Profesioniști și Amatori din Constanța, au organizat, zilele trecute, a XI-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor pentru Copii și Tineri Interpreți al Cântecului și Dansului Popular "Dobroge, Mândră Grădină".

Festivalul s-a desfășurat în municipiul Mangalia, stațiunea Venus, orașul Eforie și comuna Albești. Deschiderea oficială a festivalului a avut loc în Mangalia - Casa de Cultură, peste 700 de participanți încântând publicul. La eveniment, au participat atât soliști consacrați, câștigători a numeroase trofee la festivalurile de gen din țară și din străinătate, dar și artiști debutanți. Festivalul a fost o ocazie în plus de a promova folclorul românesc.

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, a declarat că, prin aceste evenimente și reprezentanții de artă populară, prin frumoasele parade ale portului popular, numeroasele spectacole folclorice, tradiția și frumusețea obiceiurilor românești a putut fi admirată și dusă mai departe. Festivalul a fost aplaudat deopotrivă de localnici, dar și de turiștii aflați pe litoralul românesc. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5057 secunde