"Forța Destinului", patru nominalizări la Gala Premiilor Operelor Naționale

125

Articole de la același autor

Veste bună pentru Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski". Instituția de cultură constănțeană a primit patru nominalizări la cea de-a V-a ediție a Galei Premiilor Operelor Naționale, care va avea loc, la București, mâine, de la ora 19.00. 


Nominalizările au fost obținute cu spectacolul "Forța Destinului", de Giuseppe Verdi, a cărui premieră a avut loc anul trecut, la ediția cu numărul 42 a Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului.


"Forța destinului" este o operă în patru acte, după un libret de Francesco Maria Piave. Premiera operei a avut loc la Teatrul Imperial din Sankt Petersburg (Rusia), în ziua de 10 noiembrie 1862. O nouă versiune a operei, bazată pe un libret de Antonio Ghislanzoni, a fost prezentată la Teatro alla Scala din Milano pe data de 27 februarie 1869. 


La Constanța, regia artistică poartă semnătura lui Alice Barb, scenografia îi aparține Mariei Miu, iar conducerea muzicală, lui Koichi Inoue din Japonia. Soliștii sunt: Akiko Hayakawa din Japonia, Ventseslav Anastasov din Bulgaria, Răzvan Săraru, Orest Pâslariu și Alina Dragnea din București, Constantin Acsinte, Marius Eftimie, Gabriela Dobre, Laurențiu Severin, Andrei Băican, Iulian Bratu. Maestru cor este Adrian Stanache.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5221 secunde