Fondatorii trupei "Phoenix", alături de artiștii plastici constănțeni

312
Fondatorii trupei

Articole de la același autor

Fondatorii formației "Phoenix", Nicu Covaci și Valeriu Sepi, au fost artiști plastici înainte de a se lansa în muzică. Și, pentru că arta este în continuare extrem de importantă pentru ei, luni, 22 iulie, începând cu ora 17.00, vor fi prezenți la galeria de artă din Tomis Mall. Aici, ei vor fi invitați de onoare, alături de alți artiști din București și Constanța.

Ajuns la vârsta de 72 de ani, Nicu Covaci este un compozitor, cântăreț, chitarist, pictor și grafician român, cunoscut ca fondator și lider al formației "Phoenix". El a început de mic copil să ia lecții particulare de pian, acordeon și limbă franceză, germană și engleză. Mai târziu, după ce a învățat singur să cânte la muzicuță, a luat și lecții de chitară.

Ulterior, a urmat secția germană a școlii primare, secția română a școlii generale, liceul de arte plastice și Institutul de Arte Plastice din Timișoara.

Născut în urmă cu 70 de ani, la Reșița, Valeriu Sepi și-a îndreptat atenția spre arta plastică la Timișoara, după ce a absolvit Politehnica din Reșița. În anul 1968, el i se alătură lui Nicu Covaci și Josef Kappl în "Phoenix", concepând afișe pentru albumele formației și cântând la percuție pe instrumente construite de el: capre sau tobe din piele de vițel. De aici s-a ales cu supranumele de "căprarul de la Phoenix".

În domeniul artelor vizuale, Valeriu Sepi a abordat cu succes pictura, desenul, sculptura sau designul. De aproape 25 de ani locuiește la Singapore și vizitează întreaga lume, dar se întoarce la Timișoara și în Banat adesea, considerând că nu a plecat vreodată de aici cu adevărat.

Personalitatea și talentul său i-au adus notorietate nu doar în Europa, ci și în Asia, America de Sud sau Australia, lucrările sale aflându-se în muzee, galerii, colecții particulare sau localuri din România, Germania, Singapore, Brazilia, Australia, Indonezia, Malaezia, Thailanda și Nepal. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 20 Aprilie 2019
Stire din Cultură-Educație : Concertul trupei Phoenix a fost amânat
Vineri, 13 Iulie 2018
Stire din Cultură-Educație : Trupa Phoenix cântă pe litoral
Sâmbătă, 02 Aprilie 2016
Stire din Cultură-Educație : "Declick" pe scena din Phoenix
Pagina a fost generata in 0.4117 secunde