Folcloriștii constănțeni se întrec în datini și obiceiuri

177
1
Folcloriștii constănțeni se întrec în datini și obiceiuri - flocloristi-1450469000.jpg

Articole de la același autor

Peste 250 de folcloriști, tineri interpreți, soliști vocali, dansatori etc. din întreaga țară vor fi prezenți, în acest week-end, la Maritimo, la Festivalul Național de Datini și Obiceiuri Populare de Crăciun și Anul Nou.

Evenimentul este organizat de Asociația Culturală a Coregrafilor, Scenografilor, Artiștilor Liber Profesioniști și Amatori din Constanța, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Con-stanța și Asociația Județeană Constanța a Sportului pentru Persoane cu Handicap. Ajuns la cea de-a cincea ediție, festivalul își propune să stimuleze interesul publicului pentru receptarea creațiilor folclorice autentice și valorificarea comorilor obiceiurilor populare românești.

Din program fac parte grupul folcloric "Mugurașii" din Ovidiu, grupul folcloric "Ulmetum", din Pantelimon, grupul folcloric "Vanghelizimu" din Mihail Kogălniceanu, grupul "Drăguța – Siliștea" din Turcoaia, Tulcea, Asociația Județeană a Sportului pentru Persoane cu Handicap, Fundația "Giovani Bosco" din Constanța, grupul folcloric "Iyldizlar" din Topraisar, precum și soliștii interpreți Luana Tudorache din zona Muntenia, Georgiana Neagu din zona Moldova, Maria Ozana Stoicoci și Mădălina Modruj din zona Oltenia, Marius Brutaru din zona Dobrogea și Lucian Costea. Vor prezenta Mădălina Modruj și Marius Brutaru.

Comentează știrea

Tănase, priotu laic
20 decembrie 2015
"Folclorul" religiei ?..

Las că vin ciracii prea prea prea -ul cu "nașterea" urmată de "pururea fecioară" și-i ăsta-i folclorul... contemporan !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3924 secunde