Filmul "Tranzit", o producție România, Germania, Moldova, este selectat la Berlinale Co-production Market

106
Filmul

Articole de la același autor

Filmul "Tranzit", primul lungmetraj al regizoarei Ana-Felicia Scutelnicu de după încheierea studiilor, a fost selectat pentru a participa în februarie la cea de-a 17-a ediție Berlinale Co-production Market, informează agerpres.ro.

Acțiunea proiectului, aflat încă în dezvoltare, se petrece la mijlocul anilor 1990, undeva în fostul imperiu sovietic. "Tranzit" (dezvoltat cu titlul în engleză "Transit Times") spune povestea Zinei, de 45 de ani, care trăiește într-o curte comună, în Moldova, după ce URSS tocmai s-a prăbușit. Salariile nu se mai plătesc de luni de zile deja și Zina caută o soluție de supraviețuire, căci nici Victor, soțul ei artist, nici Eva, fiica ei adolescentă, nu vor sau nu pot să își asume vreo răspundere în privința familiei. Zina identifică drept ultima lor potențială sursă de venit tocmai închirierea locuinței familiei, pentru că slujbe la care să se mai plătească salariile nu mai există iar de vândut nu le-a mai rămas nimic. Decizia Zinei le va permite să aibă ce pune pe masă, însă va grăbi destrămarea familiei, într-o societate care se descompune și ea, ca o curte mai mare, se arată în prezentarea peliculei.

Berlinale Co-production Market va avea loc în perioada 22-26 februarie, la Zoo Palast Cinema, în timpul celei de-a 70-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Berlin. În fiecare an, producători din întreaga lume pot să-și înscrie proiecte de lungmetraj și proiecte de seriale dramatice pentru seriile de coproducție.

"Tranzit" (Transit Times) este o producție România, Germania, Moldova și este susținut de Programul MEDIA Europa Creativă.

Ana-Felicia Scutelnicu s-a născut în 1978 în Chișinău, Moldova. Din 2002 trăiește și lucrează la Berlin. A absolvit regia la Academia de Film și Televiziune din Berlin, unde a realizat patru scurtmetraje, ce au fost proiectate la multe festivaluri din lume.

Regizoarea este și absolventă a programului Berlinale Talents, unde proiectul "Tranzit" ("Transit Times") a câștigat Premiul Kompagnon la Script Station.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9213 secunde