Filmul "Între chin și amin", premiu de excelență la un prestigios festival internațional

208
Filmul

Articole de la același autor

Filmul "Între chin și amin", regizat și realizat de Toma Enache, a primit premiu de excelență la o competiție prestigioasă internațională, The IndieFEST. Pelicula a fost distinsă cu "Award of Excellence Special Mention: Film Feature" și a primit critici entuziasmante din parte juriului.


"Sunt foarte bucuros! Acesta este cel mai important premiu de până acum. Sunt fericit că munca pe care am depus-o, împreună cu întreaga echipă, este recunoscută la nivel internațional, și sper că ororile din închisorile comuniste vor fi mai bine înțelese, pentru a nu se mai repeta niciodată", a spus Toma Enache.


Acesta va primi și un trofeu: o statuetă placata cu aur de 24 de carate, realizată de aceeași companie care produce statuetele pentru premiile Oscar și Emmy.


"Filmul "Între chin și amin" este o prezentare insuportabil de autentică a condițiilor brutale și inumane ale unei închisori comuniste în care se făcea "re-educare" prin tortură. Regizat cu abilitate și cu o imagine uimitoare, împreună cu light design excelent și o muzică care se combină și susține performanțele autentice până la durere ale talentaților actori", au declarat organizatorii festivalului.


Premiul este cu atât mai important cu cât unele pelicule care au fost premiate la IndieFEST au ajuns să câștige chiar premiul Oscar, ceea ce poate deschide calea către un vis de decenii al cinematografiei românești.


Proiecții speciale în județul Constanța
Până în prezent, filmul "Între Chin și Amin" a fost vizionat de 25.000 de persoane din România. Filmul a fost proiectat și pentru comunitățile românești din Frankfurt, Munchen și Stuttgart. 


Filmul rulează în continuare cu săli arhipline. Poate fi văzut pe 17 februarie în Cernavodă, pe 29 februarie în București și la Cinemateca Eforie, pe 25 februarie în Galați, pe 28 februarie în Iași, pe 21 martie în Turda, la Teatrul Național unde este actor Vali Popescu, rolul principal din film, și pe 28 martie în Craiova.


Pe 22 februarie, este nominalizat la Londra pentru "Best Director for Foreign Language Film", iar pe 23 februarie va avea loc o proiecție specială pentru românii de acolo, chiar într-o biserică din centrul Londrei.


De asemenea, în viitorul apropiat va putea fi văzut în Bassano, Italia, la un cinema de 600 de locuri, pe 1 martie, din nou în Munchen, pe 9 martie, iar în vara acestui an va ajunge și în America si Canada The IndieFest este un festival de film internațional. Premiile festivalului sunt acordate profesioniștilor din film aleși  de un juriu format din profesioniști din lumea filmului. Festivalul se desfășoară  în San Diego, California, Statele Unite ale Americii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3948 secunde