Filme pentru toată familia de Ziua "Cinematografelor Europene de Artă"

407

Articole de la același autor

Ziua "Cinematografelor Europene de Artă" se sărbătorește, în fiecare an, la data de 15 octombrie. Cu această ocazie, Cityplex Tomis Mall, membru al Confederației Internaționale a Cinematografelor de Artă (CICAE) , a pregătit un program special de filme europene și naționale, celebrând, astfel, această zi specială.

Filmele ce vor putea fi vizionate sunt: "Happy Family", (desene animate, în 3 D), la ora 14.00. Apoi, începând cu ora 15.00, constănțenii se pot afla cu "Un pas în urma serafimilor", un film regizat de Daniel Sandu.

O oră mai târziu urmează "Borg vs. McEnroe", de la ora 17.00 "The Square" ("Pătratul"), câștigător "Palme d’Or", la Cannes, în 2017. Programul aniversar se încheie cu "Octav", tot un film românesc, în regia lui Sergiu Ioan Celebidachi, cu începere de la ora 20.45.

Precizăm că județul Constanța a fost conectat, de acum șapte ani, la rețeaua orașelor cu cinematografe care promovează arta și cultura europeană, prin proiecții de filme de artă.

Membrii rețelei "Europa Cinemas" promovează filmul european și aduc în atenția publicului producții premiate la Festivalurile de Film, filme care, prin conținutul și calitatea lor artistică, contribuie la dezvoltarea culturii cinematografice și diversivității culturale naționale.

"Filmul este un ambasador al artei și culturii naționale, iar faptul că multe dintre filmele românești din ultimii ani au obținut premii importante la festivaluri internaționale de film este un motiv de mândrie, dar și de responsabilizare să iubim, promovăm și aniversăm filmul de artă", a declarat directorul Cinema Cityplex Constanța, Adriana Papp.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 23 Septembrie 2017
Stire din Cultură-Educație : Cityplex, invitație la film
Pagina a fost generata in 0.659 secunde