Festivitate de premiere la Festivalul turcesc

122

Articole recomandate

Uniunea Democrată Tucă din România în parteneriat cu Departamentul pentru Relații Interetnice și Inspectoratul Școlar Județean Constanța a organizat cea de a II-a ediție a Festivalului poeziei și cîntecului turcesc "Ana dilim-Güzel Türkçem"- "Frumoasa mea limbă maternă".


În confruntarea finală a concursului au intrat în competiție elevi din clasele I-XII care studiază limba turcă, din Constanța, Medgidia, Cobadin, Ciocârlia, Tuzla Castelu, Cumpăna, Ovidiu și Valu lui Traian. Pentru prima dată în acest an în cadrul Festivalului "Frumoasa mea limbă maternă" a fost introdus și un concurs de interpretare de cântec turcesc cu scopul de a descoperi tinerele talente din cadrul comunității dar și pentru a reînvia folclorul tradițional al turcilor dobrogeni.


Conform declarațiilor președintelui UDTR Osman Fedbi ocupanții primelor trei locuri de la ambele concursuri, interpretare și recitare, vor beneficia de o tabără gratuită la Predeal. 


În cadrul aceluiași eveniment au fost premiați de către UDTR și elevii care s-au clasat pe primele locuri la concursul lansat în școlile constănțene în luna mai, cu prilejul Zilei Nașterii Profetului. Profesorii de limba turcă, ce s-au remarcat în activitatea didactică în anul școlar 2013-2014 au primit diplome de merit din partea ISJ înmânate de inspectorul școlar Icbal Anefi.  


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4619 secunde