Festivalul de la Costinești, în viziunea scriitoarei Amelia Stănescu

457
Festivalul de la Costinești, în viziunea scriitoarei Amelia Stănescu - amelialanseaza1-1564692093.jpg

Articole de la același autor

Anul trecut, scriitoarea constănțeană Amelia Stănescu ne răsfăța cu un volum dedicat artiștilor care au urcat, de-a lungul timpului, pe scena clubului "Doors", intitulat "Culise și galanterii - Doors Club Style". 




Iată că, în timpul ce a trecut de la acest eveniment editorial, ea se prezintă în  fața cititorilor săi cu o nouă carte, de data aceasta un album al festivalului de muzică folk, "Folk Fest Remember Costinești - Nevoia de normalitate".


De ce a decis să scrie lucrarea de față? "Îmi plac provocările și oamenii care cred în ele. Îmi place să am un teren prielnic, o "geografie" incitantă. Îmi plac curajul și lupta cu necunoscutul. Îmi plac oamenii care au clădit valori și cei care prețuiesc aducerea aminte. Îmi place să cred în minuni. De aceea m-am gândit la Folk Fest Remember Costinesti. Știți ce se spune: ca să arăți că nu ai trecut întâmplător prin viață, ai de îndeplinit trei misiuni - să plantezi un pom, să construiești o casă și să dai naștere unui prunc. Parafrazând ideea, voi afirma și eu: ca să fii un club de top, e musai să ai festival. Iar ca să fii peste, organizează minimum două! Aceasta este o carte adresată celor care vor să afle cât mai multe despre festivalul de la Costinești, despre tot ce a însemnat acest proiect din 2017 încoace sau pentru fanii care doresc să primească autografe de la artiștii care au urcat pe scena festivalului. Pentru cei care se bucură de savoarea caricaturilor lui Costel Pătrășcan, volumul conține nenumărate desene consacrate protagoniștilor invitați la Folk Fest Remember Costinești. Altfel spus, este un volum adresat tuturor celor care vor să afle ce au însemnat anii frumoși ai Costineștiului de odinioară, anii 70-80", a declarat autoarea.


Ea a precizat că în interiorul cărții pot fi admirate o mulțime de galerii foto de la edițiile 2017 și 2018, interviuri și mărturii ale artiștilor invitați, grafică umoristică, epigrame/ catrene, obiective culturale în Costinești și, evident, povestea Stațiunii Tineretului de odinioară, așa cum a rămas ea în memoria celor care au înfrumusețat-o din punct de vedere artistic.


"O carte de colecție, aș întrăzni să afirm, despre ceea ce constituie normalitatea vieții de zi cu zi", a completat Amelia. 
Volumul va fi lansat în cadrul celei de-a treia ediții a "Folk Fest Remember Costinești", care se va desfășura în zilele de 17 și 18 august, la Teatrul de Vară din Costinești.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.195 secunde