Evaluarea Națională se apropie de final

Fără dureri de cap! Subiecte accesibile la proba de matematică

1053
2

Articole de la același autor

Cei peste 5.000 de absolvenți ai claselor a VIII-a au susținut, ieri, în 126 de unități de învățământ constănțene, proba la matematică din cadrul Evaluării Naționale. Dintre aceștia, doar 75 au absentat la cea de-a doua probă.

Fără dureri de cap! Subiecte accesibile la proba de matematică - probamatematica1-1498059754.jpg

Dacă elevii păreau destul de relaxați la ieșirea din instituțiile de învățământ, părinții, în schimb, au avut emoții mai mari decât ei.

"Am lucrat cu fata până aseară târziu tot felul de exerciții și sper să facă față cu brio acestui examen. Oricum, este important ca ei să se concentreze cât mai mult și vor reuși să obțină chiar note bune", ne-a declarat un părinte.

Fără dureri de cap! Subiecte accesibile la proba de matematică - probamatematica2-1498059780.jpg

Majoritatea adolescenților au spus că subiectele nu au avut un grad de dificultate ridicat.

Fără dureri de cap! Subiecte accesibile la proba de matematică - probamatematica3-1498059789.jpg

"Subiectele nu au fost dificile, dar nici ușoare. Acestea au necesitat un timp destul de mare de gândire și o redactare foarte scorțoasă, pentru că a trebuit să luăm totul punct cu punct. Eu, spre exemplu, am făcut o greșeală mică din neatenție, dar sper să iau, chiar și așa, o notă bună", ne-a declarat Doru Hagi, elev la Liceul Teoretic "Traian".

Și Bianca, o altă concurentă, a spus exact același lucru. "Subiectele mi s-au părut extrem de ușoare. Un singur punct a fost mai dificil, dar m-am descurcat în cele din urmă", a precizat fata.

Și Bogdan, un alt viitor licean, a rezolvat toate subiectele, doar că abia în ultimele două minute și-a dat seama cum trebuie să rezolve o fracție.

v v v

De precizat că primul subiect a fost tip grilă, de algebră și geometrie, unde elevii trebuia să completeze enunțurile necunoscute, consemnate cu puncte-puncte, de la final. Una dintre cerințe era: "Aria pătratului de 6 centimetri este...". Al doilea subiect cerea construirea unei figuri geometrice, un cub, urmat de rezolvarea unor exerciții de algebră: funcții, sisteme, ecuații E(x). Al treilea subiect era compus din două figuri geometrice date, un dreptunghi și un cilindru, la care trebuia rezolvate trei subpuncte: să calculeze sinusul unui unghi, să arate că o latură este mai mică decât 16 etc.

Fără dureri de cap! Subiecte accesibile la proba de matematică - probamatematica5-1498059805.jpg

Ca și la proba de limba și literatura română, accesul elevilor în săli a fost permis cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv până la ora 8.30.

La proba de matematică de ieri a fost extrasă varianta a șasea.

v v v

Evaluarea Națională continuă, astăzi, cu proba la limba și literatura maternă (probă scrisă). Afișarea primelor rezultate este programată pentru data de 26 iunie, până la ora 16.00, iar contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, până la ora 20.00. Rezultatele finale vor fi comunicate, însă, abia la data de 30 iunie.

Fără dureri de cap! Subiecte accesibile la proba de matematică - probamatematica6-1498059813.jpg

Pentru reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean, Evaluarea Națională constituie prima etapă decizională în pregătirea unui parcurs vocațional asumat responsabil.

"Dorim ca elevii noștri și părinții acestora să privească această evaluare ca un test de maturitate, prin care să le fie confirmate așteptările și încrederea în propria formare", a declarat inspectorul școlar general adjunct al ISJ, prof. Alina Codreanu, președintele Comisiei Județene pentru organizarea și desfășurarea Evaluării Naționale. 


Fără dureri de cap! Subiecte accesibile la proba de matematică - probamatematica8-1498059820.jpg




Comentează știrea

Profesor
22 iunie 2017
Subiecte usoare ...

Subiectele au fost usoare, dar nu pentru autor: enunțurile necunoscute, consemnate cu puncte-puncte, Aria pătratului de 6 centimetri, ecuații E(x), Al treilea subiect era compus din două figuri geometrice date. Ca sa nu mai vorbim de dezacordurile dintre subiect si predicat: elevii trebuia, trebuia rezolvate trei subpuncte

Kormoran
22 iunie 2017
V

Subiecte de clasa a 5a..Mura in gura..

Pagina a fost generata in 0.6273 secunde