Fără copii legalizate la admitere. Va fi suficient un document conform cu originalul

443
Fără copii legalizate la admitere. Va fi suficient un document conform cu originalul - admiterecopiilegalizate-1470242202.jpg

Articole de la același autor

Nu mai e nevoie de copii legalizate la admiterea la facultate!

Absolvenții de liceu se pot înscrie la facultate, în sesiunea de toamnă, fără să mai treacă pe la notar, pentru autentificarea actelor. Ministrul Educației a semnat un ordin prin care obligă liceele și facultățile să accepte documente "conforme cu originalul" sau chiar copii după actul de identitate trimise prin e-mail.

În acest context, premierul a scris pe Facebook că "drumul către debirocratizare nu este simplu și trebuie parcurs în mod hotărât".

"Am semnat ordinul de aplicare a Ordonanței de Urgență 41/2016, astfel încât, în instituțiile de educație din România, preuniversitar și superior, dar și în cele aflate în coordonarea sau subordonarea Ministerului Educației, să nu se mai solicite copii legalizate. Va fi suficient un document conform cu originalul, certificat de persoana din instituție cu atribuții desemnate în acest sens", a postat pe Facebook ministrul Educației, Mircea Dumitru.

Până acum, pentru admiterea la studiile unei instituții de învățământ superior, la înscriere, candidatul trebuia să prezinte, printre altele și câteva documente în copii legalizate, precum certificatul de naștere, de căsătorie, foaia matricolă sau o adeverință care să ateste calitatea de student. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3431 secunde